Zaytung Başbakan'ı ti'ye aldı

Komik haber sitesi Zaytung, Başbakan'ın kürtaj ve sezaryenle ilgili sarf ettiği sözleri bakın nasıl ti'ye aldı?

Zaytung Başbakanı tiye aldı
29 Mayıs 2012 Salı 10:18 tarihinde eklendi, 1.493 kez okundu.

 

İŞTE ZAYTUNG SİTESİNDEKİ O HABER... 
 
Önceki gün kürtaj ve sezaryenle ilgili sarf ettiği sözler çok ses getiren Başbakan Erdoğan, dün partisinin TT Arena’da düzenlenen İstanbul İl Kongresinde de önemli açıklamalara imza attı.On binlerce partilinin tezahüratları eşliğinde coşkulu bir konuşma yapan Erdoğan, fasulyeyi ıslatmadan pişiren ev hanımlarının durumunu kabul edilemez bulduklarını belirtirken, çocuk yetiştirme ve temizlik konularında da önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Ev hanımlarına ağır eleştiri
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TT Arena’da gövde gösterisine dönüşen İstanbul İl Kongresi’nde yine tartışma yaratacak mesajlar verdi. Milli yemeğimiz kuru fasulyeyi yaparken yapılan hataların hükumet olarak farkında olduklarını belirten Başbakan, yüz yılların tecrübesiyle oluşan pişirme kültürüne bigane kalmakla suçladığı bazı ev hanımlarına ağır eleştiriler yöneltti. Kadının iş ve sosyal hayat içinde güçlenen konumunun ev işleriyle eskisi kadar ilgilenememesi sonucunu doğurduğuna işaret eden Erdoğan, son zamanlarda kuru fasulyeyi ıslatmadan pişiren bir güruhun türediğini kaydetti.
 
"Ağzımızın tadını bozmaya çalışanlar var"
 
 Bir başbakan olarak bu duruma asla seyirci kalamayacağını vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, "Fasulyeyi ıslatmadan pişirirsen, elbette ülke karın ağrısından kurtulamaz. Ağzımızın tadını bozmaya, ülkenin iş verimini düşürmeye kimsenin hakkı yoktur... " diyerek, sesinin tonunu yükseltti. 9, 5 senedir canla başla Türkiye için çalıştıklarını ifade eden Erdoğan ülkedeki her şeyin eksiksiz olması için bazı hayati uyarılarda bulunmak zorunda kaldıklarını söylerken konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
"Burası dingonun ahırı değil" 
"Buradan tek tek isim verip, kimseyi rencide etmek istemiyorum. Ancak ne yazık ki bazı vatandaşlarımıza her şeyi bizim bir bir izah etmemiz gerekiyor. Örnek mi vereyim? Misal, adam dışarıdan gelmiş elini ayağını yıkamıyor, öylece evde fink atıyor. Arkadaş, dışarıda bin tane yere dokunuyorsun, kimin ne mikrop taşıdığı belli değil. Eve gelince insan bi elini yıkar... Sadece bu da değil, daha neler ver neler sevgili kardeşlerim. Dolaptaki suyu bitirip, boş şişeyi dolaba koyan namertler... Gece yatmak, gündüz kalkmak bilmeyenler... Lavaboda öbek öbek saç teli bırakanlar... Ama kimse merak etmesin, Ak Parti iktidarında bunlar azaldı daha da azalacak inşallah. Gönlünüz rahat olsun, artık kimse öyle kafasına göre iş yapmayacak, yaptırmayacağız. Dingonun ahırı değil burası!"
 
Hanımlar dışarı çıkartıldı
 
Çocuk yetiştirme konusunda da hayati yanlışların yapıldığının altını çizen Başbakan, "Bakıyosunuz, hala çocuğun gazı olduğunda sırtına vuran annelerimiz var. Yahu nerede görülmüş? Hiç mi bir şey öğrenmediniz? Çocuğu sırt üstü yatıracaksın, karnını hafifçe okşayacaksın, o öyle ağır ağır çıkar... " derken, kürsüye oyuncak bebek getirildi. Erdoğan’ın temsili bebek üzerinde gerçekleştirdiği "çocuğa gaz çıkartma gösterisi"ni barkovizyonda izleyen partililer, genel başkanlarını uzun süre alkış yağmuruna tuttu.
 
Konuşmasının sonunda stadı dolduran partililere bir kez daha seslenen Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi hanım arkadaşlarımız bize bi 15 dakika müsaade etsinler, erkekler kalsın onlarla özel bi şey konuşucam... " diyerek, stadın boşaltılmasını talep etti. Bu çağrı üzerine stattaki kadınlar çıkış kapılarına yönelirken, basın mensuplarının da alınmadığı özel görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin spekülasyonlar ise halen sürüyor.
 
 Zaytung