'Zehirli ayakkabılar'a savcılık soruşturması

Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle imhasına karar verildikten sonra piyasaya sürüldüğü öğrenilen ayakkabıların gümrükten nasıl çıkarıldığına ilişkin savcılığın soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

Zehirli ayakkabılara savcılık soruşturması
26 Kasım 2014 Çarşamba 20:21 tarihinde eklendi.
KİŞİLERİN TESPİTİ İSTENDİ
 
Soruşturma, geçtiğimiz hafta Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" kapsamında başlatıldı. Soruşturma kapsamında, kanserojen ayakkabıları gümrükten piyasaya sürenler ile bunlara yardım eden kişiler tespit edilip, deliller toplanacak. Konuyla gümrük içerisinde idari soruşturmanın başlatıldığı da öğrenildi.
 
BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli piyasaya binlerce zehirli ayakkabı sürüldüğü iddialarını doğrulayarak "Maalesef bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ne kadarı piyasaya sürüldü ona bilemiyoruz. Bazı marka isimleri var ama aynı markanın sağlıklı ürünleri de var. Marka ismi belirtmek sıkıntı yaratabilir. Ayakkabılarla ilgili yoğun bir şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz. İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var" açıklamalarında bulunmuştu.