Zekeriya Öz bombaladı

Savcı Zekeriya Öz, Nazlı Ilıcak'a verdiği röportajda muhalif bir gazeteci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Zekeriya Öz bombaladı
27 Şubat 2015 Cuma 10:34 tarihinde eklendi.
17-25 Aralık yolsuzluk skandalının ardından öne Bakırköy'e ardından Bolu'ya atanan ve ardından açığa alınan Savcı Zekeriya Öz, Bugün gazetesinden Nazlı Ilıcak'a verdiği röportajda, bir gazeteciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
Öz, AK Parti hükümetine muhalif olan ve eleştirel yazılar yazan ünlü bir gazeteciyi Ergenekon soruşturmasına dahil etmediğini açıkladı.
 
Öz konuyla ilgili "AK Parti hükümetine muhalif olan ve eleştirel yazılar yazan ünlü bir gazetecinin, ısrarla soruşturma kapsamına alınmak istendiğini fark ettim. Delil olmadığı için her defasında bu gazeteciyi soruşturmaya dahil etmedim. Polislere sorunca çok üst düzeyden baskılar olduğunu öğrendim" dedi.
 
İşte, Öz'ün Ilıcak'a yaptığı açıklamalar:
 
Sizi, önce Ergenekon’un savcısı olarak tanıdık. Acımasız ve tavizsiz olduğunuz söyleniyordu. Hangi düşüncelerle bu davayı bu kadar sahiplendiniz?
 
Günlük hayatta da, mesleğimi icra ederken de, hiçbir zaman acımasız ve tavizsiz olmadım. Soruşturmasını yaptığım hiçbir dosyada, taraflara kötü davranmadım. O nedenle bu yakıştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
 
Ergenekon soruşturmasında elde edilen delillerin mahiyetini ve gücünü görünce, maddi gerçeğe ulaşabilme niyetiyle hukuken gidebildiğim kadar gitmeye çalıştım. Aslında bütün savcılar dosyaların sahipleridir ama bazen iş çokluğundan ya da başka nedenlerle dosyalara öz evlât ya da üvey evlât gibi yaklaşılabiliyor.