Zeki Müren anılıyor

'Sanat Güneşi' Zeki Müren, ölümünün 16'ncı yıl dönümünde Bodrum'da yapılan etkinliklerle anılıyor.

Zeki Müren anılıyor
24 Eylül 2012 Pazartesi 17:32 tarihinde eklendi, 2.736 kez okundu.

 

Zeki Müren için, adını taşıyan sanat müzesinde Bodrum Müftülüğü tarafından mevlit okundu, davetlilere mevlit şekeri dağıtıldı.
 
Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, mevlitte gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin Zeki Müren ile tanışma fırsatı bulduğunu ve geçmişte çok sık görüştüğünü söyledi. Zeki Müren'in Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı sanatçılardan biri olduğunu belirten Bilal, 'Kendisi her dalda üstün başarı göstermiştir. Böyle bir bağışçımız olduğu için Allah'a dua ediyorum' dedi.
 
TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ise Zeki Müren'in bütün mal varlığını bir vasiyetle Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını hatırlattı.
 
Bu nedenle Müren'in Mehmetçiklere ve ailelerine büyük katkı sağladığını anlatan Arslan, 'Sanat dalında onu konuşmaya gerek yok zaten. Türkiye'de Sanat Güneşi olarak bilinmektedir, besteleri ve yorumlarıyla tanınmaktadır. Ancak hali hazırda yardımlarıyla bütün öğrencilere ve Mehmetçiklere de güneş olmaya devam etmektedir. TSK Mehmetçik Vakfı adına kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz' diye konuştu.
 
Zeki Müren Sanat Müzesi Sorumlusu Ayser Özbulut da müzeyi geçen yıl 87 bin 700 kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl da oldukça yüksek bir ziyaretçi sayısına ulaştıklarını kaydetti. Özbulut, müzeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını bildirdi.
 
Anma etkinlikleri kapsamında Bodrum Kalesi'nde Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu ile Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi konser verecek.