Zenginler için sualtı limuzini

Hollandalı bir denizaltı firması, zengin müşterileri için dünyanın ilk ‘sualtı limuzinini’ tasarladı.

Zenginler için sualtı limuzini
03 Aralık 2012 Pazartesi 14:22 tarihinde eklendi.

 

U-Boat Worx adlı şirket, parası bol müşterilerin sualtında dolaşma keyfi yaşayabileceği bir denizaltı geliştirmek için çalışıyor. Şirketin ‘denizaltı limuzini’ olarak tanımladığı C-Explorer 5, yolcularına bilim kurgu filmlerindekinden farksız bir dalış keyfi yaşatacak.
 
Prototipi, Fransa’nın Monaco kentinde Eylül ayında düzenlenesn Yat Şov’unda görücüye çıkarılan C-Explorer 5, 2.4 milyon dolara satışa sunulacak.
 
Lüks tatil tesislerine ve zengin müşterilere satılacak olan CE5, 300 metre derinlikteki basınca dayanabilecek şekilde tasarlandı. Aracın hızı ise saatte yaklaşık 6 kilometre. Sualtı limuzini, yaklaşık 8 saat batarya ömrüne sahip.
 
Hollandalı mühendisler, herhangi bir nedenden dolayı suların dibinde kalma riskini ortadan kaldırmak için bu süreyi 16 saate çıkarmak istiyor. Eğer denizaltı lityum iyon bataryası tükenir ve suların dibinde kalırsa, yolcuların yardım gelene kadar 96 saat oksijeni bulunacak.
 
İki tane 2kWs pervanesi bulunan CE5, aynı zamanda manevra yapabilmek için de iki tane 1.2 kWs pevane bulunduruyor. Denizaltının en etkileyici kısmı ise yolcuların konforu için tasarlanmış oldukça lüks iç tasarımı. Havalandırma ve LED ışıklandırma, sualtındaki manzarayı izlerken daha rahat bir ortam yaratmak için düşünülmüş. CE5, aynı zamanda keşif yapan, gerekirse yardım çağıran, sonar tarama gerçekleştiren ve HD video çekimi yapan, uzaktan kumandalı ek bir cihaza sahip.

NTV