Zeyid Aslan'a partisinden bir kınama daha

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadın gazetecilere yönelik söylediği sözler nedeniyle AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ı kınadı.

Zeyid Aslana partisinden bir kınama daha
14 Temmuz 2013 Pazar 16:44 tarihinde eklendi.
"Kardeşime iftara gidiyorum' projesi kapsamında Afyonkarahisar'dan 40 kadınla birlikte Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, kadın gazetecilere yönelik söylediği sözler nedeniyle AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ı kınadı.
 
Afyonkarahisar'dan 40 kadınla birlikte geldiği  Doğubayazıt'ın tarihi ve turistik yerlerini gezen Güldal Akşit, dün akşam da İshakpaşa Sarayı'nda Ağrılı kadınlarla iftarda buluştu. Kadınlar bugün de Gürbulak Sınır Kapısı'na yakın olan Gürbulak Köyü mevkiindeki meteor çukurunu gezdi. Akşit ve kadınlara, AK Partili Ağrı Milletvekili Fatma Salman ev sahipliği yaptı. Gezide gazetecilere bir açıklama yapan Akşit, "Kardeşime iftara gidiyorum projesi kapsamında genel merkez ve Afyon'dan kadınlarla Ağrı'ya geldik. Dünden itibaren Doğubayazıttayız. Şuanda da Doğubayazıt'ın gezilip görülecek yerlerini dolaşıyoruz. Doğubayazıt turizm ve ticaret açısından önemli bir yer" dedi.
 
'ASLAN'IN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ, KINIYORUM'
 
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kadın gazeteciler hakkında söylediği büyük tepki çeken sözleriyle ilgili bir soru üzerine Güldal Akşit, şunları söyledi:
 
"Olaya bir beyefendinin hanımlar hakkında sarf ettiği söz olarak bakılırsa, bırakın milletvekilini ve gazeteciyi, hoş bir söz, kabul edilecek bir durum değil. Hele bir de bu kişinin milletvekili olduğu düşünülürse o lafı yiyenlerin de mesleklerini yapmak için orada oldukları düşünülürse yine asla kabul edilemez. Dolaysıyla bu topluma kötü bir örnek oldu. İşini yapmaya çalışan kişilere yönelik olan bu tavrı kınıyorum."
 
Doğubayazıt İlçesi'nde 2 hafta önce 20 günlük eşi tarafından öldürülen Dilan Doğan olayı için de büyük üzüntü duyduğunu belirten Akşit, "Bir kere her şeyden önce zihniyetin değişmesi lazım. Öldürerek, yok ederek insanları cezalandırmanıın mümkün olmadığını anlamak lazım. Hele de töre, namus adı altında yapılıyorsa bu daha da yanlış. Özellikle AK Parti hükümeti döneminde bu yönde caydırıcı bir çok karar alınmıştır" diye konuştu.