'Zeytin Dalı Herakatı'nın şehidinin cenazesi uğurlandı

AFRİN'deki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Herakatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Zeytin Dalı Herakatının şehidinin cenazesi uğurlandı
23 Ocak 2018 Salı 10:27 tarihinde eklendi.
AFRİN'deki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Herakatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı.
 
Kilis'in merkeze bağlı Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda bulunan Suriye'nin Burseya Dağı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesi, bu sabah morgdan alınıp Gaziantep Havaliman'ına götürüldü.
 
Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan için burada düzenlenen cenaze törenine; Vali Ali Yerlikaya, 5'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve askeri erkan katıldı.
 
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, burada cenaze aracından anılıp Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağa taşındı. Şehidin cenazesi, buradan uçakla, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.
 
 
 
ŞEHİDİN VASİYETİ: TELAFER’E ANAOKULU YAPTIRIN
 
TSK'nın Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti ortaya çıktı. Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın vasiyetinde, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telafer’deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olduğu belirtildi.
 
Şehit Musa Özalkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Şehit Özalkan'ın, Twitter hesabından vatan için şehit olmanın önemine vurgu yaparak, "Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik" yazdığı görüldü. Ayrıca Özalkan'ın göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini söylediği ortaya çıktı. Özalkan'ın sosyal medyada da yayımlanan vasiyeti şu şekilde:
 
"Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen Bala'lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun."