Zeytinburnu’nda tekstil fabrikasında yangın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy'de bir fabrikada çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Zeytinburnunda tekstil fabrikasında yangın
23 Nisan 2012 Pazartesi 09:04 tarihinde eklendi, 1.296 kez okundu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açılamada, sabah saat 08.34'de alınan ihbarla alarma geçen Bakırköy itfaiye grubunun saat 08.37'de yangına müdahale ettiği belirtildi. 
     
Yaklaşık 36 bin metrekare alan üzerinde kurulu ve içerisinde 60'a yakın iş yeri bulunan eski fabrika binasındaki yangına takviye birliklerin çağrıldığı ifade edilen açıklamada, alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddenin bulunması nedeniyle yangının kısa sürede çatıya sıçrayarak genişlediği kaydedildi. 
     
Açıklamada, yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerlerinin sevk edildiği belirtilerek, ilk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yed-i emin deposu ve garajı bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. 
     
Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin yangına müdahale ettikleri ancak alevleri bastıramadıkları ve daha sonra itfaiyeye haber verdikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
     
''Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluşması ve alevlerin kısa sürede çatıya ulaşarak bütün binayı sardığı tespit edildi. Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yakılmasıyla müdahale edilebiliyor. 
     
Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Başakşehir, Gazi, Seyrantepe, Merter, Mecidiyeköy, Kocasinan, Beşiktaş grupları ve Hamidiye Katı Atık Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi, Bakırköy Belediyesi'nden su tankerleri söndürme çalışmalarına katıldı.'' 
     
Açıklamada, 200 personel 70 araçla müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.