Zico dönüyor mu?

Siyah-Beyazlılar'da, Akhisar yenilgisinin ardından Arthur Zico ismi bir kez daha gündeme geldi

Zico dönüyor mu?
22 Nisan 2013 Pazartesi 12:24 tarihinde eklendi.

 

Süper Lig’de Akhisar Belediyespor karşısında beklenmedik bir mağlubiyet alan ve bu sezon ilk kez 4 gol birden yiyen Beşiktaş’ta, teknik direktör Samet Aybaba ile yolların sezon sonunda ayrılacağı muhtemel.
 
Takımının, küme düşmeme mücadelesi veren Akhisar karşısında aldığı yenilgiden çok, etkisiz bir futbol ortaya koyması sonrasında Başkan Fikret Orman ve kurmaylarının, hoca arayışlarına başladıkları bildirildi. Aybaba ile birlikte önümüzdeki sezon yerli hocadan uzak durması beklenen Siyah-Beyazlılar’ın, Türk futbolunu yakından tanıyan isimlerle temasa geçeceği öğrenildi. İşte bu doğrultuda ilk adayın, daha önce Fenerbahçe’nin başında yer alan Arthur Zico olduğu bildirildi.
 
EN SON IRAK'I ÇALIŞTIRMIŞTI
 
Sezon başında da Kara Kartal’ın listesine giren Zico, tecrübesiyle adaylar arasında en kuvvetli isim olarak ön plana çıkıyor. Son olarak Irak Milli Takımı’nı çalıştıran ardından geçen kasım ayında ise görevinden ayrılan Brezilyalı hocanın boşta olması da, takımın başına geçmesini kolaylaştırıyor. Zico’nun alternatifleri arasında Galatasaray’ın eski hocası Souness, yine Türkiye’yi iyi bilen isimlerden Christoph Daum ve Samsunspor’un eski çalıştırıcısı ve şu an Lazio’nun başında olan Petkovic geliyor. Yönetimin, ilk aday olarak düşündüğü Zico ile anlaşma sağlayamaması halinde bu isimlerle   temasa geçeceği öğrenildi.            
 
Orhan Yıldırım/Fanatik