Zico istifa etmeyi düşünüyor

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki rakiplerinden Rus ekibi CSKA Moskova'da sular durulmuyor.

02 Eylül 2009 Çarşamba 11:54 tarihinde eklendi.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki rakiplerinden Rus ekibi CSKA Moskova'da sular durulmuyor. CSKA Teknik Direktörü Arthur Zico'nun, ligde alınan son mağlubiyetin ardından yönetimine istifa etmeyi düşündüğünü iletti iddia edildi.

Brezilyalı çalıştırıcı birkaç hafta üst üste zayıf takımlarla oynanılan maçlarda alınan kötü sonuçlardan sonra takımın başında kalmayı istemediğini kaydetti. Ancak CSKA Moskova Kulüp Başkanı Evgeniy Giner hiç olmazsa lig sonuna kadar Zico'nun takımın başında kalmasını istiyor.

Ruslife haber sitesinin haberine göre Zico, bir karamsarlık içerisinde ve tam olarak bir karar verebilmiş değil. Zico'yu maçlarda futbolcuların oynadığı oyun ve gösterdikleri performans memnun etmiyor. Özellikle oyuncuların zayıf takımlara karşı dahi etkin olmayan bir oyun sergilemeleri antrenörü üzüyor. Bu yüzden Zico takımın başına yeni bir hocanın gelmesinin faydalı olacağını düşünüyor. Kulüp yönetimi de takımın başına yeni bir antrenörün getirilmesini destekliyor, ancak kulüp başkanı Evgeniy Giner'in şu an itibariyle takımın başına geçebilecek uygu bir antrenörü bulamaması Zico'nun istifasını bekletmek zorunda bırakıyor.

Öte yandan Brezilyalı çalıştırıcının Fenerbahçe ile anlaşamamasının sebeplerinden biri olarak gösterilen ağabeyi Edu'nun da CSKA'da problem olduğu, futbolcular tarafından pek istenmediği ve oyuncuların Edu ile anlaşamadığı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere CSKA yönetimi Spartak Moskova karşısında alınan yenilgiden sonra Zico'ya ültimatom vererek, bir sonraki üç maçta yani Tom, Amkar ve Lokomotif ile oynanacak maçlardan takımın mutlak galip gelmesini istemişti. CSKA, bu karşılaşmalardan zayıf rakipleri Tom ve Amkar'ı zorlanarak yenerken güçlü rakibi Lokomotif'e ise mağlup oldu. Daha sonra lig sonuncusu Khimki galibiyeti geldi. Ancak bir sonraki hafta orta sıralardaki Rostov karşısında alınan bir yenilgi üzerine Zico, Rus basını tarafından da eleştirilmeye başlanmıştı.

Bu arada Breziyalı çalıştırıcı ise başarısızlığın sebebi olarak, kötü savunmayı ve takımda profesyonel oyuncuların olmamasını gösteriyor. Bilindiği gibi hafta başında Galatasaray'a bir yıllığına kiralanan Caner Erkin'de Zico ile problemler yaşamış ve kadro dışı bırakılmıştı. Brezilyalı teknik adam, yönetimin ısrarı ile yeniden kadroya aldığı Caner'e forma şansı vermeyince de Türkfutbolcu yönetime, oynamak istediğini ve bu yüzden kendisine gelen teklifleri değerlendireceğini belirtmişti.

milliyet