Ziegler: Favori Galatasaray

Reto Ziegler Süper Final'de matematiksel olarak favorinin Galatasaray olduğunu; ancak futbolda her şeyin bir anda değişebileceğini söyledi

Ziegler: Favori Galatasaray
10 Nisan 2012 Salı 16:24 tarihinde eklendi.

 

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmanın kendisi için özel bir hedef olduğunu belirten Ziegler, Süper Final’de matematiksel olarak favorinin Galatasaray olduğunu; ancak futbolda her şeyin bir anda değişebileceğini söyledi.
 
"GENEL OLARAK İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK"
Kendisinin ve takımın performansını değerlendiren Ziegler, “Aslında genel olarak iyi bir sezon geçirdik, ama deplasmanda çok puan kaybettik. Ancak kötü durumda değiliz, hem Türkiye Ligi şampiyonasında hem de kupada şansımız devam ediyor. O yüzden iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Kendi performansımdan bahsetmeyi pek sevmem ama ben de diğer tüm oyuncular gibi daha iyisini yapabilirdim tabii ki. İkinci olduğumuz için istediğimizi tam anlamıyla gerçekleştirdiğimizi söyleyemeyiz, ancak play-off’ta şampiyonluk şansımızı devam ettiği için olumlu konuşabiliriz” dedi.
 
"KUPA BENİM İÇİN DE ÖZEL BİR HEDEF"
Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda Kayserispor ile yapacağı maçı değerlendiren yıldız oyuncu, “Özellikle İsviçre ve İtalya’da kupa finalini iki kere kaybeden bir futbolcuyum. Bu yüzden kupayı kazanmak benim için de çok özel bir hedef. Bütün oyuncuların kariyerindeki başarılar bu kupalardır zaten. Kupada bütün maçları kazanarak sonuna kadar gitmek istiyoruz. Çok önemli takımlarla karşılaşacağız. Ancak sonunda kazanan taraf biz olmak istiyoruz” diye konuştu.
 
"AVANTAJ YA DA DEZAVANTAJ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Spor Toto Süper Final’i de değerlendiren Ziegler, “Özellikle play-off döneminde avantaj ya da dezavantaj gibi şeylerden bahsetmek söz konusu değil. Çünkü bütün maçlar zor olacak. Taraftarımızın önünde play-off’a başlamak bizim için önemli. Trabzonspor maçıyla play-off’a iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu dönemde her şeye maç maç bakmak gerekiyor. Şu anda matematiksel olarak favori olan taraf Galatasaray. Ama futbolda her şey bir anda değişebilir. Biz play-off’ta sonuna kadar elimizden geleni yapacağız. Hem Galatasaray’ı yakalamak hem de şampiyon olmak için” dedi.
 
"TARAFTARLARIN KALBİNDE YER EDİNMEK İSTİYORUM"
Takımdan ayrılan Andre Santos’un yerini doldurmakta zorlanıp zorlanmadığı yönündeki soruya Ziegler, “Fenerbahçe beni İtalya’da oynarken tanıyordu. Benim iyi bir oyuncu olduğumu biliyorlardı ve bu yüzden transfer gerçekleşti. Andre Santos da çok iyi bir oyuncu. Antrenörümüzün ve takımın bana güvenmesi de iyi bir performans ortaya koymak için benim açımdan önemliydi. Ben de Andre Santos ve Roberto Carlos gibi taraftarların kalbinde yer edinmek istiyorum” şeklinde konuştu. 
 
(NTVSPOR)" kelimesini bekliyor.