Zincirleme kaza TEM'i kilitledi

Ümraniye'de, 5 aracın karıştığı zincirleme kaza sonucu 3 kişi yaralandı. Araçta sıkışan bir sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafik kilitlendi.

Zincirleme kaza TEMi kilitledi
11 Nisan 2013 Perşembe 17:10 tarihinde eklendi.

Kaza saat 15.30 sularında, TEM Otoyolu Ankara istikameti Çakmak Köprüsü’nü mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, trafiğin yavaşladığı bir anda Levent Hız'ın kullandığı 34 TM 6314 plakalı kamyon, aynı yönde seyreden Nejdet Akyön'ün kullandığı 34 AL 3417 plakalı kamyona arkadan çarptı.


Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan Akyön'ün kullandığı kamyon da önündeki başka bir araca çarpınca zincirleme kaza meydana geldi. Toplam  5 aracın hasar gördüğü kaza sırasında sürücülerden Levent Hız ağır yaralandı. Şoför  mahalinde sıkışan Hız’ı kurtarmak için gelen vatandaşların çabaları yeterli olmayınca, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Trafik sıkışıklığı nedeniyle  güçlükle kaza mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, yaklaşık yarım saat süren çalışmalardan sonra yaralı sürücüyü kurtardı. Sağlık ekiplerine teslim edilen Levent Hız'ın Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 
 
Kazada hafif şekilde yaralan Faruk Koca ve Haydar Doğan ise ayakta tedavi edildi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafik kilitlendi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Hasar gören araçların kaldırılmasından sonra trafik normale döndü.

CİHAN