Ziraat Bankası Bank Asya'yı bitirdi

Ziraat Bankası'nın Bank Asya'nın hisselerini alma konusunda resmi görüşmeleri sonlandırdığını açıklamasının ardından, Bank Asya da, bankanın mevcut ortaklık yapısı ve yönetiminde belirsizlik bulunmadığını ve bankanın faaliyetlerinin olağan şekilde sürdüğünü duyurdu.

Ziraat Bankası Bank Asyayı bitirdi
21 Ağustos 2014 Perşembe 19:16 tarihinde eklendi.
Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) ilk açıklama Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat'in açıklamasında, bir süredir Bank Asya ile resmi olmayan görüşmeler yaptıklarını, ancak bankanın öncelikleriyle uyumlu bulunmadığı gerekçesiyle görüşmeleri sonlandırdıkları belirtildi:
 
"Bilindiği üzere; Ziraat Bankası A.Ş, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası A.Ş'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede; söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte; Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
BANK ASYA: FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR
 
Bank Asya'nın KAP'a yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası ile 8 Ağustos sonrası, Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerini satın alınmasına yönelik ilgisinin ifade edildiği görüşmeler yapıldığı hatırlatılarak şöyle denildi:
 
"Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde 
 
satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır."
 
Açıklamada, hisselerinin yüzde 54'ü halka açık olan bankanın mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmadığı belirtilerek, "Bankamız olağan bir  şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir" denildi.