Ziraat Türkiye Kupası sonuçları

'Ziraat Türkiye Kupası Türkiye'yi Kucaklıyor' sloganı ile bu yıl 52.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur maçlarına bugün oynanan karşılaşmalarla devam edildi.

04 Aralık 2013 Çarşamba 23:26 tarihinde eklendi, 1.190 kez okundu.


Dün oynanan maçlarda Galatasaray, PTT 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla 8-7 üstünlük kurup elerken, sürprizler ise bugün geldi. Gündüz maçında yine PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor, Trabzonspor'u 3-1 yenerek tur atladı. İnegölspor Kasımpaşa'dan sonra bugün de Gaziantepspor'u elerken, Nazilli Belediyespor ise Gençlerbirliği'ni kupanın dışına attı.

Günün en büyük sürprizini ise Fenerbahçe'yi Kadıköy'de hem de 1 - 0 geriye düştüğü maçta Fethiyespor yaptı. Konuk ekip sahadan 2 - 1 galip ayrılarak 5. tura yükseldi. Fenerbahçe ise 4. turda başladığı Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti.

Tek maçlı eleme usulüne göre 3, 4 ve 5 Aralık'ta oynanacak karşılaşmalar yarın yapılacak 5 müsabaka ile tamamlanacak ve son 16'ya takımlar belli olacak.

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda oynanan maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Adana Demirspor - Bursaspor: 1-2
Fenerbahçe - Fethiyespor: 1-2
Gençlerbirliği - Nazilli Belediyespor: 0-1
Sivasspor - Silivrispor: 1-0
İnegölspor - Gaziantepspor: 3-2
Balıkesirspor - Trabzonspor: 3-1
Tokatspor - İstanbul BBSK: 1-0
TKİ Tavşanlı Linyitspor - Akhisar Belediyespor: 0-1
Medical Park Antalyaspor - Çankırıspor: 2-2 (Uzatmada 4-2)
Galatasaray - Gaziantep B. Ş. Bld.: 2-2 (Penaltılar 8-7)
Bandırmaspor - Elazığspor: 0-2

4. TUR MAÇLARI YARIN TAMAMLANACAK

Bu arada 4. tur müsabakaları yarın yapılacak 5 karşılaşma ile tamamlanacak. Yarın oynanacak maçlar ise şöyle:

Yarın

13.00 Tarsus İdman Yurdu - Kayseri Erciyesspor

15.30 Eskişehirspor - Belediye Vanspor
18.00 Kardemir Karabükspor - Hacettepe Spor
18.00 Kayserispor - 1461 Trabzon
20.30 Bucaspor - Beşiktaş

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Müsabakaları, 8'i seri başı toplam 16 takımın çekilen kurada eşleşmesi ile 17-18-19 Aralık tarihlerinde oynanacak. Tek maç eleme usulüne göre yapılacak karşılaşmaların ardından 8 takım grup aşamasına yükselecek.

Grup Müsabakaları, 4 takımın seri başı olarak dağıtılacağı kura çekimi ile belirlenmiş 2 grupta 4'er takımla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler seri başı sistemine göre belirlenecek ve seri başı 4 takım kura çekimi ile gruplara eşit olarak dağıtılacak. Diğer 4 takım da yine kura ile eşit olarak gruplara ayrılacak.

Oynanan müsabakaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım ise, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.


CİHAN