Zirve sanığından hakime: Kafana sıkarım

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada taşkınlık çıkaran tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral duruşma salonundan atılınca, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya "Senin kafana sıkacağım" diyerek bağırdı.

Zirve sanığından hakime: Kafana sıkarım
14 Ocak 2013 Pazartesi 17:57 tarihinde eklendi, 1.171 kez okundu.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi ve Garnizon Komutanlığı askeri cezaevinde bulunan tutukluların mahkemeye getirilmesinin ardından 52'nci duruşmaya, gizli tanıkların dinlenmesine başlandı.

Ancak bu sırada ayağa kalkan tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral, kendilerinin tanıklara soru sormalarına izin verilmemesi nedeniyle mahkeme Başkanı Kısa ile tartıştı. Mahkeme Başkanı Kısa'nın taleplerin savunmalar alındıktan sonra ele alınacağını belirtmesiyle itirazını sürdüren Aral, duruşma salonundan çıkarıldı. Jandarma tarafından dışarı çıkarılan Aral, "Yere batsın sizin adaletiniz, sahtekârlar. Bunların hesabı mutlaka sorulacak. Hayrettin Kısa senin kafana sıkacağım" diyerek bağırdı. Jandarmanın ağzını elleriyle kapadığı Aral daha sonra duruşmadan çıkarıldı.
 
Devam eden duruşmada daha sonra 2'nci iddianameyle tutuklanan İnönü Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Ruhi Abat'ın savunmasına geçildi.
 
Duruşmayı öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanne Geske de izledi. 

DHA