Zirve Yayınevi davasında flaş gelişme

Malatya'da Zirve Yayınevi cinayetinde 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 5 sanık tutuklandı.

Zirve Yayınevi davasında flaş gelişme
30 Eylül 2016 Cuma 12:49 tarihinde eklendi.
MALATYA'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin katledilmesiyle ilgili davada, olaydan 9 yıl sonra 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan tutuksuz 5 sanık, savcının talebi üzerine bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.
 
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen çarşamba günü 115'inci duruşması yapıldı. Duruşmaya, 21 sanıktan, elektronik kelepçe ile denetim altında tutulan tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, polis araçlarıyla getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adem Gedik, Hüseyin Yelki ve Levent Ercan Gelegen ile avukatlar katıldı. Başka bir suçtan dolayı Adana F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Varol Bülent Aral ise video konferans sistemiyle duruşmaya katıldı.
 
Zirve Yayınevi’ni basıp, Alman uyruklu Tilman Geske ile Uğur Yüksel ve Necati Aydın’ı boğazlarını keserek öldürmekle suçlanan sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ile Cuma Özdemir, 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çaptırıldı.
 
Daha önce uzun tutukluluk süresi göz önüne alınarak 'denetimli serbestlik' maddesinden yararlanarak, elektronik kelepçe takılarak, ev hapsinde tutulan 5 sanık, savcının talebi üzerine dün gece gözaltına alındı. Kaçma şüphesi ile dün gece gözaltına alınan 5 sanık, bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Sanıkların avukatları ise kararın kesinleşmediğini, kararın temyiz edileceğini ifade ederek, mahkemenin tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi.
 
Karar duruşmasında, dönemin İl Jandarma Komutanı olan emekli Albay Mehmet Ülger 'haberleşmenin gizliliğini ihlal'den 13 yıl 9 ay, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Haydar Yeşil de 14 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırılmıştı. Ergenekon davasında yargılanırken Zirve Yayınevi davasına dahil edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 14 sanık ise beraat etmişti.
 
 
Mikail PELİT / MALATYA (DHA)