Zonguldak’ta, 4 bin alabalık dereye salındı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, sürekliliğin sağlanması ve neslinin çoğalması amacıyla 4 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu Davutlar Deresi'ne bırakıldı.

Zonguldakta, 4 bin alabalık dereye salındı
26 Ağustos 2016 Cuma 18:51 tarihinde eklendi.
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, sürekliliğin sağlanması ve neslinin çoğalması amacıyla 4 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu Davutlar Deresi'ne bırakıldı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında, Trabzon'da Maçka Altındere balık üretim istasyonunda çoğaltılan 4 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu,  Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Çaylıoğlu Köyü'nden geçen Davutlar Deresi'ne salındı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit,  mevcut doğal derelerde zamanla usulsüz,  kapasitesinin üzerinde avlanmalar nedeniyle kırmızı benekli alabalıklar da azalmalar meydana geldiğini söyledi.  Alabalık neslinin tehlike altında olan türler arasında yer aldığını hatırlatan Başyiğit, şöyle dedi:
 
"Yaklaşık 3 yıl önce salınan kırımızı benekli alabalıklarımızın boyları 4 ila 6 santime ulaştı. Bugün de 4 bin alabalık bıraktık. Bu süreç devam edecek. Yine buradan tekrar anaçlar alınacak. Yetiştirilip yeniden buralara salınacak. Bu şekilde sürekliliği sağlayacağız. Sadece burası değil, Türkiye'nin çok farklı yörelerinde bu türlü çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir."
 
AVCILARI UYARDI
 
Avcıların kanun ve mevzuatlara göre avlanmalarını isteyen  Başyiğit, "Bilinçsiz avlanma konusu çok önemli. Özellikle bu bilinçsiz avcılara usulsüz avcılık yapanlara buradan bir mesaj vermek istiyorum. Bu doğal denge hepimizin, Türkiyemiz, dünyamız için çok önemli bir olgu. Bunu sağlamak içinde, tabi ki avcılığı yapacağız. Bunu yaparsak doğal denge de korunmuş olur. Süreklilik sağlanmış olur. Yaban hayatını da bu şekilde korumuş oluruz" dedi.