Zonguldak'ta, Ahmet Atakan protestosu

Hatay'daki gösterilerde Ahmet Atakan'ın yaşamını yitirmesinin ardından Zonguldak'ta bir araya gelen yaklaşık 70 kişilik grup protestoda bulundu.

Zonguldakta, Ahmet Atakan protestosu
10 Eylül 2013 Salı 20:05 tarihinde eklendi.
 
Madenci Anıtı önünde toplanan, aralarında TGB, İşçi Partisi, CHP Gençlik Kolları, TKP ve Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Kollektifi üyelerinin yer aldığı grup, Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan için saygı duruşunda bulundu.

Kalabalık, daha sonra, 'Her yer ODTÜ, her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, direnmeye devam', 'Her yer Hatay, her yer direniş' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan TGB Zonguldak Şubesi Başkanı Tolga Toy, Ahmet Atakan'ın ölüm haberi ile sarsıldıklarını söyledi. Toy, "Onlar TOMA'larının arkasına saklanıp, halkın kafasına nişan alıp, öldürmeye kalkabilir ve hatta öldürebilirler, ama birer korkak olmaya mahkumlar" dedi.
 
Kalabalık, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri 3 ampulu yere atarak kırdı. Grup daha sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında cadde araç trafiğine kapanırken, caddenin bir şeridini ulaşıma açık tutmaya çalışan polis ile eylemciler arasında tartışmalar yaşandı. Kalabalık, Valilik önünde bir süre daha slogan atarak dağıldı. 

DHA