Zonguldak'ta hava kirliliğine karşı protokol imzalandı

Zonguldak’ta hava kirliğine neden olan faktörlerin belirlenmesi amacıyla Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) arasında protokol imzalandı.

24 Şubat 2014 Pazartesi 21:12 tarihinde eklendi.

Zonguldak Valiliği’nde, Vali Ali Kaban ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi. Buna göre Zonguldak bölgesindeki (Çatalağzı Beldesi, Kilimli ilçesi, Merkez ilçe ve Kozlu ilçesi) ısınma, ulaştırma ve sanayi kaynaklı hava kirleticilerinin belirlenmesi ve izlenmesi çalışmaları yapılarak şehrin hava kalitesinin iyileştirilmesi için yeni kurulması planlanan hava kalitesi izleme istasyonlarının optimum yerlerinin belirlenmesi araştırılacak.

Vali Kaban, özellikle kış mevsiminde hava kalitesinin bozulmasıyla ilgili aldıkları sık şikayetleri bizzat kendilerinin de yaşadığını kaydetti. Vali Kaban, "Ortaya çıkacak sonuçlara göre hakikaten kirletici faktörlerin özellikle evsel, ısınma, endüstri ve ulaşım kaynaklı olup olmadığını ya da bunların ne oranda etkili olduğunu öğrenmiş ve ona göre de nasıl tedbirler alacağımızı bilimsel bir tarzla ortaya koyacağız.

Valiliğimiz ilgili kurum ve kuruluşlardan sanayi, ısınma ve ulaşım ile ilgili veriler toplanarak BEÜ’ye teslim edilecek. BEÜ’de de verilen veriler doğrultusunda modelleme çalışmaları yapılarak 1 ay içerisinde sonuçlar Valilik makamına raporlanacaktır. Çalışmanın tamamlanması sonucunda gerekli bilgiler tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.


CİHAN