Zonguldak'ta kaza: 1 yaralı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde otomobilin önüne atladığı öne sürülen 10 yaşındaki çocuk yaralandı.

14 Kasım 2014 Cuma 16:08 tarihinde eklendi.
Olay, öğle saatlerinde Devrim Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre annesiyle adliyeye gelen ismi açıklanmayan çocuk, eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezindeki öğretmeninin arkadaşı Ercan Günbay'ı görünce yanına gidip kendisini okula götürmesini istedi.

Günbay'ın öğretmeni arayıp bilgi verdiği sırada çocuk koşarak caddede seyir halindeki otomobilin önüne atladı. Günbay'ın peşinden koşmasına rağmen yetişemediği çocuk, 67 UD 489 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Yoldan geçen bir hemşire çocuğa ilk müdahaleyi yaptı. Yerde ambulans beklerken dakikalarca ağlayan çocuk, telefonda öğretmeni ile konuşturuldu. Öğretmen, çocuğu sakinleştirmeye çalıştı.
 
Bu sırada polis, çevrede toplanan kalabalık polise zor anlar yaşattı. Kalabalık, polisin uzaklaşmaları yönündeki uyarılarını dikkate almadı. Yerdeki çocuğu izleyen kalabalığa polis, "Gelin siz müdahale edin o zaman" diyerek tepki gösterdi. Çocuk, daha sonra gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Ercan Günbay, çocuğun arkadaşının görev yaptığı rehabilitasyon merkezinde eğitim gördüğünü belirterek, "Yanıma gelip benden kendisini okula bırakmamı istedi. Ben de arkadaşım olan öğretmenini arayıp bilgi verirken bir anda koşarak otomobilin önüne atladı. Peşinden koştum ancak yetişemedim" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA