Zonguldak'ta liselere Fethullah Gülen'li kitabı

ZONGULDAK'ta, bir sayfasında Fethullah Gülen'i referans gösteren 'Ruhun Deşifresi' adlı kitabın lise öğrencilerine ücretsiz dağıtılması tartışma yarattı.

Zonguldakta liselere Fethullah Gülenli kitabı
29 Ocak 2016 Cuma 17:29 tarihinde eklendi, 2.541 kez okundu.
ZONGULDAK'ta, bir sayfasında Fethullah Gülen'i referans gösteren 'Ruhun Deşifresi' adlı kitabın lise öğrencilerine ücretsiz dağıtılması tartışma yarattı.
 
Kentte faaliyet gösteren enerji firması ile Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında, 4 Haziran 2015 tarihinde öğrencilere okuma alışkanlığı ve insan sevgisi temelli davranış eğitimi kazandırmak amacıyla sponsorluk protokolü imzalandı. Protokol kapsamında okullarda belli aralıklarla firma sponsorluğunda ücretsiz kitap dağıtılmaya da başlandı. Okullar yarı yıl tatiline girmeden 15 ocak günü, lise 11 ve 12'nci sınıflara yazar Mehmet Ali Bulut'a ait 'Ruhun Deşifresi' adlı kitabı dağıtıldı.
 
FETHULLAH HOCA'DAN YARARLANDIM
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyonun onayıyla dağıtılan 335 sayfalık kitabın 125'inci sayfasında, 'ruh' konusunu işlenirken Fethullah Gülen referans gösterdi. Yazarın, "Mamafih ruhun mahiyeti ile ilgili meseleleri kaleme alırken ben de bu konuda en doyurucu izahları yapmış Bediuzzaman ve Fethullah Hoca'dan yararlandım. Çünkü gerçekten ruh, mahiyeti itibarıyla ancak ilahi mevhibelerle anlaşılacak bir konu" ifadeleriyle kaleme aldığı bölüm tartışma yarattı.
 
VALİ DE OLUMLU DÜŞÜNCESİNİ YAZMIŞ
 
Kitabın ikinci sayfasında Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın da kitapla ilgili olumlu düşünceleri yer aldı. Vali Ali Kaban'ın, 'Sevgili Genç' başlığıyla kaleme aldığı bölümde kitapla ilgili, 'Elinizdeki kitap; yeni bir medeniyet inşa edebilecek insan tipinin yeniden tanımlanması denemesidir. Bu çalışma, kamil insanı oluşturan şartların neler olduğunu ve hangi argümanları kullanarak başarılı kamil insanlar yaratıldığını anlama ve anlatma egzersizleridir aynı zamanda. Medeniyetimizin yeniden inşasında, özellikle siz gençlerin üzerine düşen sorumluluğu alması halinde bu hedefe daha kolay ulaşacağımızı düşünüyorum' ifadeleri dikkat çekti.
 
SENDİKADAN TEPKİ
 
Memur- Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, devletin bütün kurumları ile paralel yapı ile mücadele verildiğine vurgu yaparak, "Böyle bir süreçte Fethullah Hoca'dan yararlanıldığı söylenen bir kitabın Vali Bey'in de düşüncelerini yazarak reklam ediliyor olması gözden kaçmıştır diye düşünüyorum" dedi.
 
Kitapla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'nde komisyon üyelerine soruşturma açılmasını eleştiren Sadettin Dede, "Burada önsöz yazan sayın validir. Birinci derecede sorumluluğu üstlenmesi gerektiğine inandığım kişi de sayın validir. Sayın Valimizin de bu konu ile ilgili mutlaka yapacağı bir takım açıklamalar olacaktır" dedi.

DHA