"Zorba, kesin gitmelidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, Meclis'te bir yasa geçmediği zaman zorbalık yapıldığını iddia etti.

Zorba, kesin gitmelidir
15 Şubat 2014 Cumartesi 18:39 tarihinde eklendi.

Güneş, "Bu dünyadan zorbalar gitmelidir. Bu işin başında duran zorba, kesin gitmelidir. Sen zorla, kaba kuvvetle, dayakla, Meclis'ten yasa mı geçireceksin? O yasa, ne yasası? HSYK'nın üst kurulunu, kendi Adalet Bakanı'na bağlıyorsun, niye?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş Kars'ta basın mensuplarına gündemi değerlendirdi. Meclis'te Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasa tasarının tartışıldığı görüşmelerde bir milletvekillerinin burnunun kırıldığını hatırlatan Güneş, Meclis'e doldurulan 300 adamın bir yasa geçmediği zaman zorbalık yaptığını savundu.

Güneş, "Bu dünyadan zorbalar gitmelidir. Bu işin başında duran zorba, kesin gitmelidir. Sen zorla, kaba kuvvetle, dayakla, Meclis'ten yasa mı geçireceksin? O yasa, ne yasası? HSYK'nın üst kurulunu, kendi Adalet Bakanı'na bağlıyorsun, niye? Oğlunun ifade verebileceği savcıyı ayarlaya bilmek için, yahut da bakanların fezlekesini iade et, dediğin zaman başka savcıya gitsin diye." ifadelerini kullandı.

Halk Bankası'nın tahliye edilen müdürüyle ilgili gelişmelere de değinen Güneş, genel müdürünün evinden 4,5 milyon dolar çıktığını hatırlatarak, "Eee ne oldu? O 4,5 milyon dolar, nereden geldi? Niye çıktı? Şartsız tahliye oldu. Eee.. CHP'nin bir milletvekili Sinan Aygün'ün evinde para çıktı diye, içeri attınız. Milletvekili olmasaydı, mahpus olacaktı. Hapislerde kalacaktı. Senin genel müdürün bak, ifade bile vermeden tahliye oldu. Bizimkinin kendi parası çıktı. Onun ki, bankanın parası çıktı veya ne olduğu belli değil. Şimdi onu niye tahliye ettin? Bu, iki yüzlü çifte standartlı davranış olmaz." dedi.

Herkesin yargı önünde eşit olması gerektiğini vurgulayan Güneş, namussuz olanların cezalarını bulmaları ve namuslu olanların ise tahliye olmaları gerektiğinin altını çizdi.

'BU DOĞRUYSA BİR REZALET DAHA'

Güneş, sosyal medya da yer alan Etiler'deki kamuya ait araziyle ilgili iddiayla ilgili ise, "Ciddiye alınması gereken bir iddia, Etilerde Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nun bir tatbikat uygulama oteli var. Epeyce büyük bir arazi, bu arazide imar değişikliği yapıldığı ve Başbakan'ın oğlunun da içinde olduğu bir oluşumla ki; içinde Yasin El Kadı'nın oğlu Muaz El Kadı da var. Üsame Kuttup da var. Hepsi beraber şirketi kurmuşlar, orada bir imar değişikliğiyle büyük binalar yapıyorlar. Bu doğruysa bir rezalet daha ve gün geçmiyor ki rezaletler patlamasın."


CİHAN