Zuckerberg, Güney Kore’de

Facebook sosyal paylaşım sitesinin kurucusu Mark Zuckerberg, özel bir uçakla Seul’deki Gimpo Havalimanı’na geldi

Zuckerberg, Güney Korede
18 Haziran 2013 Salı 12:16 tarihinde eklendi.

Facebook sosyal paylaşım sitesinin kurucusu Mark Zuckerberg, özel bir uçakla Seul’deki Gimpo Havalimanı’na geldi. Zuckerberg, bugün öğleden sonra Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir görüştü. Havalimanında Devlet Başkanı Park ile hangi konularda görüşeceğine dair sorulara cevap vermeyen Zuckerberg, soruyu gülümseyerek geçiştirdi.

Güney Kore'de Park'ın yönetime gelmesinden sonra Yaratıcı Ekonomi Bakanlığı kurulmuştu. Söz konusu bakanlık ile Park, Facebook, Twitter gibi yaratıcı fikirlerin hayata geçmesinde Güney Kore’nin de aktif rol almasını hedefliyor. Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk yetkililerinden alınan bilgiye göre, Park ile Zuckerberg bu konulara ilişkin görüşme yapacağı bildirildi.

Facebook’un kurucusunun Güney Kore programı sır gibi saklanırken, bugün öğleden sonra Samsung Electroniks ile de bir üst düzey görüşme gerçekleştireceği ifade edildi. Samsung Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lee Jea-yong ve Zuckerberg’in yapacağı görüşmeye Samsung Electroniks’in CEO’su Shin Jong-kyun da katılacağı ifade edildi. Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, bu toplantıda yeni üretilecek tablet bilgisayar ve cep telefonlar ile Facebook arasında nasıl bir işbirliği yapılabileceği üzerinde görüş alış verişi yapılacağı aktarıldı


CİHAN