Zuckerberg'e hayatının en zor sorusu

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD’nin California eyaleti Emekli Öğretmenler Fonu’ndan (CaISTRS) hiç beklemediği bir mektup aldı.

Zuckerberge hayatının en zor sorusu
08 Şubat 2012 Çarşamba 18:14 tarihinde eklendi.

 

Fonun direktörü Anne Sheeban, Facebook’un halka arzıyla uğraşan 27 yaşındaki Zuckerberg’e dün gönderdiği mektupta, “şirketin yönetim kurulunda hiç kadın bulunmamasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını” belirtti ve bu durumun nedenini sordu.
 
Sheeban, “Yönetim kurullarında çeşitliliğe izin veren şirketlerin, homojen yönetim kuruluna sahip şirketlerden çok daha başarılı olduklarının bilindiği bir dönemde, bu gerçek daha da göze batıyor” ifadesini kullandı.
 
Sheehan ayrıca, Facebook Operasyon Müdürü Sherly Sandberg’in yönetim kurullarında çeşitliliği destekleyen bir isim olduğuna dikkat çekti. Sheeban, halka arz edilmesinin ardından, kamuoyundaki hisse sahiplerinin Facebook yönetiminde az da olsa nüfuz sahibi olabilmelerini istedi. Facebook, Sheeban’ın mektubu hakkkında açıklama yapmadı.
 
100 MİLYAR DOLARLIK ARZ 
 
Halka arz işlemleri için gerekli işlemleri geçtiğimiz hafta başlatan Facebook’un, şirkete 100 milyar dolar civarında getiri sağlaması bekleniyor.
 
Analist Janice Hester-Amey, CalSTRS’ın Facebook hisselerine yatırım yapma kararı aldıktan sonra şirketin yönetim kurulunda kadın bulunmadığını fark ettiğini ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini belirtti.
 
CalSTRS, halka arz edilmesiyle birlikte Facebook hisselerine yatırım yapmaya hazırlanıyor.
 
Facebook’un mevcut yönetim kurulu Zuckerberg, teknoloji yöneticisi Marc Andreessen, risk sermayedarı Jim Breyer, Washington Post CEO’su Donald Graham, Netflix CEO’su Reed Hastings, Beyaz Saray eski yetkilisi Erskine Bowles ve risk sermayedarı Peter Thiel’den oluşuyor. Zuckerberg yönetim kurulundaki oy hakkının yüzde 57’sine sahip.

NTV