Zuckerberg'in kardeşi Facebook mağduru

Facebook’ta paylaşılan fotoğrafların gizlilik ayarlarıyla ilgili tartışmalar sürerken sistemin son mağduru Mark Zuckerberg’in kız kardeşi oldu

Zuckerbergin kardeşi Facebook mağduru
27 Aralık 2012 Perşembe 13:59 tarihinde eklendi.

 

Facebook’un gizlilik ayarları konusunda sıkıntı yaşayan kullanıcıların sayısı gün geçtikçe artarken sitenin son mağduru Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in kız kardeşi oldu.
 
Noel gecesi evde çekilen fotoğrafını Facebook’ta yayınlayan Randi Zuckerberg “Sadece arkadaşlar görebilir” ayarına tıklasa da fotoğrafı kısa bir sürede Twitter’da yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.
 
ABC televizyonunun haberine göre ailece Facebook’un yeni uygulamasını incelerken çekilen fotoğraf bir medya kuruluşunun çalışanı Callie Schweitzer tarafından Twitter’da paylaşıldı.
 
Durumu fark eden Zuckerberg Schweitze’ye Twitter üzerinden mesaj yollayarak şöyle seslendi:
 
“Bu fotoğrafı nereden bulduğunu bilmiyorum. Ben bunu sadece Facebook’taki arkadaşlarımla paylaşmıştım. Senin fotoğrafı Twitter’da yayınlaman hiç hoş değil.”
 
Bu mesaj üzerine fotoğrafı yayından kaldıran Schweitzer Zuckerberg’e şöyle yanıt Verdi: “Ben senin takipçin olduğum için “Haber kaynağı”nda fotoğrafı gördüm. Çok özür dilerim. Aynı şey benim başıma gelseydi ben de böyle hissederdim.”
 
Fotoğrafın “herkese açık” olarak görüldüğünün belirtilmesiyle Facebook’un gizlilik ayarları konusunda yaşadığı sorunlar Zuckerberg ailesini de etkilemiş oldu.

NTV