Zülfü Livaneli bayram konseri verdi

Zülfü Livaneli, Antalya'nın Manavgat İlçe Belediyesi'nin yaptırdığı Cumhuriyet Meydanı açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında konser verdi.

Zülfü Livaneli bayram konseri verdi
24 Nisan 2013 Çarşamba 00:04 tarihinde eklendi, 15.672 kez okundu.

 

 
Livaneli Cumhuriyet Meydanı'nda verdiği konserde sevenlerini Ozan, Güneş Topla Benim İçin, Hayata Dair, Böyledir Bizim Sevdamız, Merhaba, Leylim Ley, Yiğidim Aslanım Bur da Yatıyor, Karlı Kayın Ormanı ve Eğil Salkım Söğüt Eğil şarkılarıyla coşturdu.
 
Ünlü sanatçı Livaneli, parçalarını seslendirirken yaşadığı ilginç anılarını da anlattı. Böyledir Bizim Sevdamız parçasını 12 Eylül 1980 askeri darbesinde demokrasinin rafa kaldıranlar için yazdığını anlatan Livaneli, şarkısını ile ilgili yaşadığını anekdotu şöyle anlattı: "Bir gün 2 yıl önce genel seçim çalışmaları sürecinde İstanbul'da bir seçim otobüsünde bangır bangır benim parçam 'Böyledir Bizim Sevdamız' çalıyor.

Seçim otobüsü hangi partinin diye merak ederken birde baktım ki otobüste Orgeneral Çetin Doğan yazıyor. Paşam biz o parçayı size karşı yazmıştık. Yine Allah kurtarsın. Haksızlık kim tarafından yapılırsa yapılsın haksızlıktır. Yine bir gün baktım Fenerbahçe TV benim parçamı marş haline getirmiş. FB TV sürekli 'Kırılsa da kanadımız, asiye çıksa adımız, Duyan duysun bilen bilsin, Böyledir Bizim Sevdamız yüce dağlar başında' sözlerinin cezaevindeki başkan için söylediğini anladım. Şunu iyi anladım ki hapse atılanlar bizim parçalara sarılıyor, iktidara gelenler uzaklaşıyor" diye konuştu.
 
"BU BAYRAMI EN GÖNÜLDEN KUTLAMASI GEREKENLER İKTİDARDA OLANLAR"
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın en içten duygularla kutladığını belirten Livaneli, bu bayramı en içten ve gönülden kutlaması gerekenlerin iktidar sahipleri olması gerektiğini kaydetti. Livaneli, "Bugün o özel ve anlamlı bir gün.

İktidarın Osmanlı ailesinden alınıp egemenliğin halka verildiği bir gün. İktidarın Osmanlı ailesinden alınıp halka verildiğinde yoksul ailelerinin çocukları da iktidar olabiliyor. Onun içinde ben diyorum ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en gönülden kutlaması gerekenler iktidarda olanlar. Çünkü hiç biri Osmanlı ailesinden değil. İktidar Osmanlı ailesinden alınıp egemenlik halka verilmesi iktidar olabilirlermiydi?" diye konuştu. 
 
Konsere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, partililer ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

CİHAN