Zülfü Livaneli coşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Reyhanlı’daki bombalı saldırı nedeni ile iptal edilen Zülfü Livaneli konseri büyük ilgi gördü.

Zülfü Livaneli coşturdu
25 Mayıs 2013 Cumartesi 10:04 tarihinde eklendi, 1.508 kez okundu.
Zülfü Livaneli konseri, Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşti. Konsere yaklaşık 10 bin kişi akın ederken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar da katıldı. Konser alınana gelenlerin bazıları Türk bayrakları açarken, robocop zabıtalar güvenlik önlemi aldı. Zülfü Livaneli hayranlarını şarkıları ile coşturdu. Alanı dolduran binlerce kişi, Livaneli’nin söylediği şarkılara hep birlikte eşlik etti. Bir ara konuşan Zülfü Livaneli, çocukluğunun Mersin’de geçtiğini belirterek, "Gerçi bugün 19 Mayıs değil, ama biz yine de 19 Mayıs için buradayız. TBMM’nin kurulduğu ve egemenliğin halka geçtiği bugünün kutlanması için hep bir aradayız. Laik Türkiye halkının egemenlikte olduğu, ben bundan hiçbir zaman umudumu kesmedim, kesmeyeceğiz de. Çünkü egemenlik halkta olduğu müddetçe bir iktidar gelir bir iktidar gider. Denizler durulmaz dalgalanmadan. Bunu hep söylüyorum, havada kalan uçak, iktidarda kalan parti görülmemiştir. Türkiye’nin hayatı uzundur. Türkiye’nin kuşakları, aydınları, demokratları gerçekten güçlüdür. O iktidar gelir bu iktidar geçer. Ama Mustafa Kemal’in izinde laik, demokratik Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Türkiye’nin askeri dönemi, sıkıyönetim dönemi, şunlar oldu, bunlar oldu. Bizim ilkemiz her zaman güneş toplamak oldu" dedi. 
 
41 yıllık sanat hayatında seslendirdiği şarkılara binlerce kişinin hep bir ağızdan eşlik ettiğini belirten Zülfü Livaneli, verdiği konserlerini izleyen yabancı sanatçıların bunu hep merak ettiğini söyledi. Livaneli, konserde alınan yoğun güvenlik önlemeni de değinerek, "Bana zarar gelmez. Benimle yetişmiş insanlardan ancak iyilik gelir. Ama öyle uygun görüşmüş öyle olsun" diye konuştu. 
 
Konserin sonunda sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, gecenin anısına Zülfü Livaneli’ye teşekkür çiçeği verdi. Özcan, göreve gelmesinin ardından kentte kültür ve sanatsal çalışmalara büyük bir önem verdiklerini kaydederek şunları söyledi: "Mersin artık bir kültür ve sanat şehri oldu. Mersin'de öyle bir seyirci kitlesi var ki, artık hangi sanatçı gelirse gelsin o sanatçının şarkılarının hepsini ezbere biliyorlar. Hep coşkulular, hep bu alanı dolduruyorlar. Biz bunu gördük ve Mersin'de artık dört müzik festivali yapılıyor. Mersin festivaller şehri oldu. Hafta arası olmasına rağmen bu kadar kişinin buraya gelmesi de beni ayrıca mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum."

DHA