Zülfü Livaneli'nin acı günü

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'nin babası Yargıtay Onursal Birinci Başkanvekili Mustafa Sabri Livanelioğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Zülfü Livanelinin acı günü
01 Nisan 2013 Pazartesi 15:27 tarihinde eklendi.

 

Yargıtay'daki törenin ardından Livanelioğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu Kocatepe Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Livanelioğlu'nun ailesi ile çok sayıda kişi katıldı. 
 
Livanelioğlu'nun oğlu Zülfü Livaneli, gazetecilerin sorusu üzerine babasını kaybeden bir insanın kaç yaşında olursa olsun yetim kaldığını hissettiğini söyledi. Livaneli, "Onurla şerefle yaşadı. Devlete yıllarca onurla hizmetle etti. Bugün de burada, hem sevenlerinin hem sayın genel başkanlarımızın, milletvekillerimizin, dostlarımızın ve herkesin olması da onun anısına gösterilen büyük bir saygı. Yargıtay'daki törende de aynı şekilde oldu. Ölüm acı ama kaçınılmaz bir şey. Fakat ruhu şad olsun. Ben şöyle diyorum; cennete gidecek kişileri bir sayacak olursak, herhalde ilklerden birisidir. Öyle yaşadı. Onu tanıyan herkes onu söyler" diye konuştu.
 
Cenaze namazının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve diğer katılanlar tarafından cenaze aracına omuzlarda taşınan Mustafa Sabri Livanelioğlu'nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Bu arada Livanelioğlu'na 1942 ile 1946 yılları arasında görev yaptığı Fethiye'den mezarına konulmak üzere küçük bir torbada toprak getirildi. Toprağın konulduğu torbanın üzerinde, Livanelioğlu için, "Sevgi ve hoşgörüyü aşıladığın bu toprağın insanları seni asla unutmayacak, toprağın bol, mekanın cennet olsun" yazısı dikkati çekti.

DHA