Züppe şarkıcı hapse atıldı

Türkmenistan'daki popüler bir genç şarkıcı toplum kültür ve değerlerini yansıtmadığı gerekçesiyle hapse atıldı.

Züppe şarkıcı hapse atıldı
09 Mart 2011 Çarşamba 08:59 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

 

Türkmen şarkıcılardan Maksat Kakabayew (Maro) iki yıl hapis cezasına mahkum edilirken Myrat Owezow da ceza olarak iki yıllığına çalışma kampına yollandı. NTV'nin haberine göre Şarkıcıların suçuysa hükümetin ideoloji ve ahlak anlayışına aykırı düşmeleri... 
 
The Chronicles of Turkmenistan'ın haberine göre, genç yıldızları tutuklayan polislerin vurgularına bakılırsa şarkıcıların 'züppece' saç şekilleri ve şu ana kadar alışılageldik başkanı öven şarkı sözleri yazmamaları olduğu düşünülüyor. 
 
Tutuklamalar şarkıcıların hayranlarını da oldukça şaşırttı. Ancak haberin büyümesi ve gelen tepkiler şarkıcılardan Kakabayew'in geçmişine uzanmasına ve babası, abisi ve eniştesinin de tutuklanmasına engel olamadı. 
 
Daha kötüsü bu iki şarkıcının Türkmenistan'da hükümetin kara listesine alınan isimlerden sadece küçük bir kısmı olması. Kara listeye girme sebepleri ise pek politik değil. Halk da pop ve hip hop müziği yapanları kendi halk müziklerini geliştirmek yerine Türk, Arap ve Özbekleri taklit etmekle suçluyor. 
 
Niyazov döneminden beri Türkmenistan'da pop şarkıcılarının başkanı öven şarkılar yapmaları ve ülkenin başarılarını övmeleri gerekiyor. Buna uymayanlar halk karşısında performans sergilemekten men ediliyor.

Milliyet