Zürafa 'Şakir'e, eş geliyor

KAYSERİ'deki Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde bulunan Hayvanat Bahçesi sakinlerinden zürafa 'Zambak', Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderiliyor.

Zürafa Şakire, eş geliyor
17 Mayıs 2016 Salı 10:18 tarihinde eklendi, 3.637 kez okundu.
 

Gaziantep'teki hayvanat bahçesinin en uzun sakini zürafa 'Şakir'e, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmaları sonuçsuz kalınca yeni arayış başlatıldı. 'Şakir' gibi Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'ndeki hayvanat bahçesinden Kayseri'ye getirilen dişi zürafa 'Zambak'ın, Gaziantep'e gönderilmesi için girişimde bulunuldu. İki hayvanat bahçesi yetkililerinin yaptığı görüşmeler sonucu, 11 yaşındaki 'Zambak'ın, Gaziantep'e gönderilmesi kararlaştırıldı. Zambak'ın ne zaman Gaziantep'e gideceği henüz netlik kazanmadı. 

Yetkililer, dişi zürafa 'Zambak' ile erkek zürafa 'Şakir'in buluşmasının 'düğün' organizasyonuyla gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

Ankara'dan Kayseri'ye erkek zürafa 14 yaşındaki 'Zeybek' ile birlikte gönderilen 'Zambak', 15 aylık gebelik süresi sonunda 21 Temmuz 2014'te sağlık bir dişi yavru 'Selvi'yi dünyaya getirdi.

 

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA)