İran yerine Libya petrolü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’dan alınan petrolün bir kısmının, Libya’dan sağlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

İran yerine Libya petrolü
30 Mart 2012 Cuma 14:06 tarihinde eklendi, 1.035 kez okundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

 
Taner Yıldız, İran'dan alınan petrolün bir kısmının, Libya'dan sağlanması için çalışma başlatıldığını söyledi.
 
Bakan Taner Yıldız, elektrik zammıyla ilgili soru üzerine, “Yarın ayın son günü. Gerek doğalgaz gerekse elektrikle ilgili fiyatlama mekanizmasıyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.
 
TÜPRAŞ, İran'dan ham petrol alımını yüzde 20 oranında azalttığını duyurdu. 
     
Konuya ilişkin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, ''Gelişen konjonktür çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda İran'dan ham petrol alımlarının yüzde 20 oranında azaltılmasına karar verilmiş olup, azaltılan bu miktar diğer kaynaklardan karşılanacaktır.'' denildi.