Galip Özürk ile birlikte 2 tutuklu sanık "hakkındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması" gerekçeleriyle tahliye edildi.
İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 sanığın yargılandığı "suç örgütü" davası karara bağlandı. Davanın görüldüğü İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi bugün sanıkların son sözlerini sordu.
GALİP ÖZTÜRK: BEN ÜLKEYE KENDİMİ ADAMIŞ BİRİYİM
Son sözleri sorulan tutuklu sanık Galip Öztürk, "Ben bu ülkeye hizmet eden birisiyim. Bu ülkeye kendimi adamış, eğitime ve inanca yatırım yapan, kazandığı paraları zevki için yurtdışında yemeyen bir insanım. Takdiri heyetinize bırakıyorum. Beni yatıracaksanız yatırmayım, milletin hizmetini yaptırın." dedi.
ÖZTÜRK'E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI
Son sözlerin ardından mahkeme davaya ilişkin 40 sayfalık kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Cengiz Kaya ve Erdem Yücel'in tahliyesine karar verdi. İddianamede 16 eylem ile suçlanan Galip Öztürk, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü' kurmak suçundan 2 yıl 11 ay, 2 farklı 'tehdit' suçundan 4 yıl 2 ay, 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk'ün 'yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçundan aldığı 10 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme Öztürk ile birlikte iki tutuklu sanığı "hakkındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olmasıö gerekçeleriyle tahliye etti.
MÜSTEŞAR YARDIMCISI VE ESKİ VEKİLLERE BERAAT
Davanın tutuksuz sanığı Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdulkadir Emek, 'suç örgütüne yardım etmek' suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.
Davanın tutuksuz sanığı eski milletvekilleri Tarık Cengiz ve Mustafa Baş da davadan beraat etti. Baş, örgüt üyeliği ve soruşturmanın gizliliği suçlarından 'kesin ve inandırıcı delil' olmadığı gerekçesiyle beraat etti. Davanın diğer sanıkları da çeşitli oranlarda cezalara çarptırıldı.