Servis şoförlerine eğitim semineri

Adıyaman Belediyesi'nin organizesinde Servis Araçları Yönetmeliği'nin 24. Maddesi gereği, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın katılımıyla servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Servis şoförlerine eğitim semineri
11 Eylül 2013 Çarşamba 17:35 tarihinde eklendi.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, Zabıta Müdürü Orhan Şahin, Zabıta Trafik Amiri M.Rağıp Özbilgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahri Altun, Jandarma Trafik Kısım Amiri J.Üst Çvş. Mustafa Taşçın, Şoförler Odası'ndan Turabi Yıldırım ve şoförler katıldı.

Eğitim semineri öncesi bir konuşma yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, “İnsanın ulaşım hakkı ile buna bağlı can ve mal güvenliğini korumak, herkesin en temel haklarının başında yer almaktadır. Bu haklar, vatandaşlara, en başta anayasal hak olarak verilmiştir. Bu bağlamda, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlayacak olması münasebetiyle geleceğimiz olan öğrencilerimizin gerek yaya olarak gerekse yolcu olarak kara yolu üzerinde can güvenliğini sağlamak ve trafik kazalarından korumak temel hedefimizdir. Servis araçlarının sorumlu yöneticileri ile ‘servis taşımacılığı’ndaki sorunları müzakere etmek, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirlerin konuşulduğu bu tür toplantılar çok önemlidir.” dedi.

Servis araçları ve etkin denetimler hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgi veren polis memuru Barış Tümkaya da 2013 yılının ilk 9 ayı içerisinde okul servis araçlarına yönelik uygulamalar dahilinde 831 aracın kontrol edildiğini, bu kontrol sonucu 148 araca 17 bin 55 TL trafik idari para cezası karar tutanağı ile para cezası uygulandığını ve 55 servis aracının trafikten men edildiğini söyledi.

Servis Araçları Yönetmeliği doğrultusunda, etkin ve verimli denetimlerin yapılacağını, suiistimallere asla izin verilmeyeceğini ve bu konuda servis şoförlerinin denetimlerinde öğrenci velisi ve okul idarecilerine de büyük görevler düştüğünün altını çizen polis memuru Tümkaya, şunları söyledi: “Veliler, çocuklarını okula gönderirken, servisler konusunda tercihlerini ince eleyip sık dokumalıdırlar. Öğrencilerin, güvenli bir şekilde taşınması amacıyla, bilinçli ve kurallara uyan servis sürücülerini tercih etmeleri gerekmektedir. Okul idareleri de servislerle ilgili gerek kendi gözlemleri gerekse öğrencilerle görüşerek taşımacılıkta yaşanan sorunları, kuralsız hareket eden sürücüleri, velilere ve 155 Polis İmdat’a bildirmeleri halinde en kısa sürede ve yerinde çözüme kavuşturulacaktır."


CİHAN