Şirince Köy Camisi'nde, Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından kıldırılan cuma namazına, köy halkı ve ''21 Aralık'ta kopacak kıyametten Şirince'dekilerin kurtulacağı'' söylentisinin yarattığı ilgiyle köye gelen bazı vatandaşlar katıldı.
Caminin tümüyle dolduğu namaz öncesi verilen vaaz ile hutbenin konusu da günün anlamına uygun olarak ''kıyamet günü ve ahiret inancı'' oldu.
Müftü Satu, verdiği vaaz ve hutbede kıyamet gününün ne zaman olacağının belli olmadığını belirterek, Maya takvimine göre bugün kıyamet kopacağına dair inanışın, tümüyle hurafe ve batıl olduğunu söyledi.
Bu arada, cuma namazına gelen vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bastırılan Kur'an-ı Kerim meali dağıtıldı. Cami girişindeki stantta ayrıca, turistler için İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde bastırılmış olan dini kitapların dağıtımı yapıldı.