Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandilli Rasathanesi'nden aldığı bilgiye göre Tekirdağ'a bağlı Marmaraereğlisi açıklarında saat 23.54'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydan geldiğini anımsattı.
Orta şiddetli deprem nedeniyle başta Marmaraereğlisi olmak üzere merkez ilçe ve diğer ilçelerin sallandığını ifade eden Kemelek, ''Ancak, şu anda olumsuz bir durum söz konusu değil'' dedi.
Kemelek, Marmaraereğlisi'nde her hangi bir hasarın olup olmadığını belirlemek için güvenlik güçlerinin ilçede denetimlerini sürdürdüklerini kaydetti.
Kemelek, İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin, teyakkuz halinde olduğunu sözlerine ekledi.
Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhakemi Cengiz Becerir de depremden dolayı hastanelerine şu ana kadar her hangi bir yaralının gelmediğini bildirdi.
-Kırklareli ve Edirne'de sallandı-
Bu arada, merkez üssü Marmaraereğlisi olan 5.1 büyüklüğündeki depremden Kırklareli ve Edirne de etkilendi. Depremi hisseden vatandaşlardan bazıları panik içinde bina ve apartmanlardaki dairelerinden dışarı çıkarak sallantının geçmesini bekledi.
Vatandaşlar, depremi şiddetli bir şekilde hissettiklerini kaydetti.