Balıkesir Gezi Rehberi

Türkiye’nin en güzel tatil beldelerine ve doğal miraslarına ev sahipliği yapan şehri Balıkesir’in her bir köşesi keşfetmeye değer!

Balıkesir Gezi Rehberi
10 Mayıs 2024 Cuma 18:09 tarihinde eklendi.
Türkiye’nin en güzel tatil beldelerine ve doğal miraslarına ev sahipliği yapan şehri Balıkesir’in her bir köşesi keşfetmeye değer! Ülkenin kuzeybatısında yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Balıkesir’in hem şehir merkezinden hem de çevre ilçelerinde yemyeşil doğanın ve masmavi denizin keyfini sürebilirsiniz. Binlerce yıllık tarihi mirasları, güler yüzlü insanları, konaklama seçenekleri, birbirinden lezzetli yemekleri ve doğal güzellikleriyle Balıkesir, tatilcilerin de gözdesi. Bu gezi rehberimizde,Balıkesir'i keşfetmek için bilmeniz gerekenleri bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!
 
Balıkesir Hakkında
 
Binlerce yıldır medeniyetlerin gözdesi olan Balıkesir hem verimli toprakları hem de coğrafi konumu ile popülerliğini hiç kaybetmemiş bir bölge. Her daim uğruna savaşların yapıldığı bu bölge günümüzde şifa dolu kaplıcalarından masmavi denizi ile büyüleyen kumsallarına, Kaz Dağları’nın oksijen dolu havasından eğlenceli sosyal yaşamına birbirinden farklı birçok yaşam tarzına ev sahipliği yapıyor. M.Ö. 3000'lere kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Balıkesir’de Antik dönemlerden günümüze kadar ulaşan mimari yapıların bir kısmını da görmek mümkün. Birçok farklı milletten topluluğun yaşam sürdüğü ve bu nedenle zengin bir kültürel birikime de sahip olan Balıkesir, meşhur zeytin ve zeytinyağları ile hazırlanan yemekleriyle lezzet tutkunlarını da kendine hayran bırakıyor.
 
Balıkesir'de Görülmesi Gereken Yerler 
 
Balıkesir’de gezilecek yerleri sadece il merkezi ile sınırlayamayız. Şehrin gözde ilçeleri Ayvalık, Edremit, Burhaniye gibi popüler yerleri de gezilecek yerler listesine almamız gerekir. Ancak böyle bir liste oldukça kapsamlı ve uzun olacağı için biz size en popüler olan başlıca yerleri listeleyeceğiz. İşte Balıkesir sınırlarına girdiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler;
 
Cunda Adası
 
Ayvalık’ta yer alan ve Ege'nin incisi olarak bilinen Cunda (Alibeyköy) Adası, tarihi taş evleri, dar sokakları ve Ege'nin serin sularıyla ünlü. Rum mimarisiyle bezeli bu adada, Ayvalık'a özgü lezzetleri tadabilir ve deniz manzarasıyla huzur bulabilirsiniz.
 
Kaz Dağları 
 
Balıkesir’e kadar gelip sırtlarında yer alan Kaz Dağları’nı ziyaret etmemek olmaz. Doğal kaynak suları, oksijen deposu ve yemyeşil doğası ile burası görülmeye değer.
 
Efsanelere ve mitolojiye ev sahipliği yapan Kaz Dağları, doğa severler için bir cennet. Yürüyüş parkurları, yaylalar ve tertemiz havasıyla Kaz Dağları, sakin bir kaçamak için de oldukça ideal. Kaz Dağları’nda günübirlik gezi için Kaz Dağları Milli Parkı’nı ziyaret edebilir, yakınında bulunan Hasan Boğuldu Şelalesi gibi doğal yerleri de görebilirsiniz.
 
Edremit
 
Hem denize doymalık hem de şifalı kaplıca sularından faydalanacağınız keyifli bir yer arıyorsanız Balıkesir’in Edremit ilçesini ziyaret edebilirsiniz. Edremit’in suyunun yazın dahi oldukça soğuk olduğunu da belirtelim. Buraya kadar gelmişken hemen yanında bulunan Burhaniye’nin meşhur plajlarını da ziyaret edebilirsiniz.
 
Ayvalık
 
Balıkesir’e sadece 30-40 dakika uzaklıkta bulunan Ayvalık bölgenin en gözde tatil destinasyonu. Sarımsaklı Plajı, Şeytan Sofrası, Cunda Adası, tarihi değirmenleri ve daha nice gezilecek yerleri ile Ayvalık başlı başına bir keşif noktası. Ayvalık’ın tarihi rum sokaklarında dolaşırken harika fotoğraflar çekilebilir, Sarımsaklı Plajı’nın tertemiz denizinde tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.
 
Adatepe, Yeşilyurt, Tahtakuşlar Köyü
 
Aslında bu üç köy de Çanakkale, Ayvacık sınırları içinde yer alıyor. Ancak Balıkesir’in Kaz Dağları birleşiminde olan yerler birbirine sadece yarım saatlik mesafede olduğu için bu bölgeleri de mutlaka gezi listenize eklemenizi öneririz. Kendine has dokuları ile ziyaretçilerin kalbinde taht kuran bu köylerde geleneksel bir gün geçirebilirsiniz.
 
Balıkesir'in Popüler Yerleri 
 
Balıkesir sınırları içinde yer alan en ünlü beldelerin ve gezi yerlerinin yanı sıra direkt şehir merkezinde bulunan popüler yerlere de değinmek isteriz. Balıkesir şehir merkezine geldiğinizde görebileceğiniz popüler yerler; 
 
Balıkesir Saat Kulesi 
 
Hemen her şehrin kent meydanında yer alan ve simgesi haline gelen bir saat kulesi oluyor. Balıkesir’in merkezinde bulunan Saat Kulesi de buraya gelenlerin en çok ziyaret ettiği ve mutlaka buluşma noktası olarak kabul edilen bir yer. Cumhuriyet Meydanı üzerinde yer alan kulenin gece ışıklandırmalı hali de bir ayrı güzel görünüyor. Şehirde anıkalacak birkaç fotoğraf çektirmek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. 
 
Zağnos Paşa Camii
 
Balıkesir şehir merkezinde yer alan kıymetli bir tarihi mirastan bahsetmek istiyoruz. Osmanlı dönemine ait bu tarihi cami, mimari zarafeti ve süslemeleriyle dikkat çekiyor. Zagnos Paşa Camii, şehrin tarihine tanıklık etmek isteyenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.
 
Atatürk Parkı
 
Balıkesir şehir merkezinde yaşayanların en çok vakit geçirdiği yerlerden biri Atatürk Parkı. İçerisinde küçük bir göletin yer aldığı yemyeşil peyzaja sahip bu parkta birkaç saat geçirmek oldukça dinlendirici.
 
Balıkesir'de Konaklama
 
Balıkesir'de konaklama için hem şehir merkezinde hem de çevre ilçeler olmak üzere yüzlerce seçenek bulunuyor. geniş. Balıkesir’in kent merkezinde her bütçeye uygun oteller, pansiyonlar ve butik otel bulmak mümkün. Ancak Balıkesir otelleri şehir merkezinde daha çok apartman otelleri şeklinde ağırlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Balıkesir’e bağlı ilçe ve beldeler ise yaz tatili için de sıklıkla tercih edildiği için otel seçenekleri daha fazla. Konsept olarak da yarım pansiyon, tam pansiyon, her şey dahil, ultra lüks oteller ya da butik oteller gibi birçok alternatif bulunuyor. Balıkesir otel fiyatları da bu konseptlere göre değişiklik gösterebiliyor. Ayvalık otelleri, Cunda otelleri, Edremit ve Burhaniye otelleri ise en popülerleri.
 
Popüler Balıkesir Otelleri 
 
Ege'nin muazzam manzarasına hakim Edremit otelleri, konforlu odaları ve özenle seçilmiş yemekleriyle misafirlerini ağırlıyor. Bunun yanı sıra bölgenin gözde otelleri arasında Ayvalık merkezdeki ve Cunda Adası’ndaki butik oteller de yer alıyor. Tarihi Ayvalık sokaklarında yer alan butik oteller, sıcak atmosferi ve özgün dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Ayvalık'ın tarihi kokusunu hissetmek isteyenler konaklama için burayı tercih edebilir. Güre, Burhaniye, Edremit otelleri hem yaz hem kış mevsimlerinde tercih ediliyor. Özellikle Güre ve Edremit bölgesi soğuk kış aylarında termal kaplıca tesisleri ile oldukça kalabalık olabiliyor. Balıkesir otelleri arasında size en uygun oteli bulmak için hemen tıklayın!