2022’de E-Ticarete Yön Veren Trendler

COVID-19 döneminde önemli ölçüde değişen ve 2022’de de değişmeye devam eden e-ticaret sektörünün hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğu söylenebilir. Çevrimiçi satın alımlardaki önemli artış insanların; çevrimiçi kataloglara tıklamanın, zahmetsizce sipariş vermenin ve kapılarından teslimat almanın rahatlığını sevdiklerini gösteriyor.

29 Haziran 2022 Çarşamba 10:01 tarihinde eklendi, 1.436 kez okundu.



COVID-19 döneminde önemli ölçüde değişen ve 2022’de de değişmeye devam eden e-ticaret sektörünün hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğu söylenebilir. Çevrimiçi satın alımlardaki önemli artış insanların; çevrimiçi kataloglara tıklamanın, zahmetsizce sipariş vermenin ve kapılarından teslimat almanın rahatlığını sevdiklerini gösteriyor.
 

Ancak satıcılar açısından durmadan gelişen e-ticaret sektörü için; müşterilerin değişen ihtiyaçlarını tahmin etmek, beklenmedik durumlarda yaratıcı çözümler bulmak, stratejik planlamalar geliştirmek, vds gibi güçlü bilişim altyapılarıyla web sitelerini desteklemek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek gibi konulara hakim olunması önem arz ediyor. Tüm bunlar e-ticaret girişimcilerinin büyüyen sektörün sunduğu fırsatlardan yararlanabilmeleri için online alışverişe yön veren trendleri takip etmelerini de zorunlu kılıyor.
 

Esnek ve daha hızlı teslimat çözümleri sunabilmek, çok seçenekli ödeme yöntemleri sağlamak, mobil ticareti önemsemek, ürün videoları ve canlı yayınları pazarlama amacıyla kullanmak ve sosyal medyayı alışverişe entegre hale getirmek öne çıkan en son e-ticaret trendlerinden.
 

Online alışverişin tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri, teslimatı kapıdan alabilmenin rahatlığıdır. Yine de birçok müşterinin artık daha da esnek teslimat seçenekleri ve daha hızlı teslimat süreleri sunan markalara yöneldiği görülüyor. Bu yöndeki talepleri karşılamak için şirketler artık perakendeciler, toptancılar ve kargo şirketleri dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarla ortaklık kuruyor. Ancak, doğrudan tüketiciye yönelik D2C pazarında da ilginç gelişmeler yaşanıyor, tüm aracıların ortadan kalkmasını sağlayan çözümler tüketicilerin ürünleri daha düşük fiyatlarla alabilmesine ve satıcıların daha yüksek marj elde etmesine neden oluyor. Statista verilerine göre D2C pazarının 2023 yılına kadar ABD’de 175 milyar dolara ve İngiltere’de 120 milyar sterline ulaşması bekleniyor.

E-ticaret sitenizi bir veya iki büyük banka kartı ile destekleyebileceğiniz günler geride kaldığından çok seçenekli alternatif ödeme yöntemlerine yönelmeye başlamayı ertelememeniz önemli. Alternatif ödeme yöntemleri arasında PayPal ve Stripe gibi küresel ödeme platformları, Venmo ve Samsung Pay gibi mobil tabanlı ödeme uygulamaları, QR kod tabanlı ödeme seçeneği ve Starbucks, Microsoft ve Overstock gibi devlerin kabul etmeye başladığı kripto para birimleri yer alıyor. Tüketicilerin hesaplarında nakit olup olmadığı konusunda endişe duymadan canlarının çektiği ürünleri satın alabilmesi için çoğu e-ticaret sitesinde “şimdi al, sonra öde” gibi yöntemler de yaygınlaşıyor.
 

Müşteriler en sevdikleri ödeme yöntemi mevcut değilse, satın alma işlemini iptal etmekte tereddüt etmediklerinden e-ticaret siteleri, dönüşüm oranlarını artırmak için ödeme seçeneklerinin çeşitlendirmenin üzerinde durmalıdır.
 

Bilindiği üzere mobil ticaret, bir mobil cihaz veya tablet aracılığıyla alışveriş yapmayı içeren sürece denmektedir ve istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Milyarlarca akıllı telefon kullanıcısı olduğunu düşünürsek bu rekabetçi pazarda başarılı olmak isteyen işletmelerin başarılı bir mobil ticaret stratejisine odaklanmalarının gerekliliğini daha iyi anlayabiliriz. Bu konu, işletmelerin mobil uygulamalara ihtiyacı olduğunun, mobil cihazlar için optimize edilmiş bir web sitesinin artık yeterli olmayabileceğinin altını çiziyor. Çünkü mobil uygulamalar işletmelerin daha fazla görünürlük kazanmasına, özel stratejiler geliştirmesine, tüketiciyle daha kişisel ilişki kurmasına neden olmakta ve mobil tarayıcılar nedeniyle kaçan gelir fırsatlarını yakalamaya yardımcı olmakta. Ayrıca, kullanıcı dostu uygulamalar alışveriş sürecini hızlandırarak kullanıcıların ödeme yapan müşterilere dönüşmesini kolaylaştırıyor.
 

Ürün pazarlama amacıyla videolar kullanmak, özellikle sosyal medyada olmak üzere e-ticarette önemli bir norm halini almak üzere. Öyle ki markanın özgünlüğünü artırmada, kullanıcıların dikkatini çekmede ve onları müşteriye dönüştürmede oyunun kurallarını değiştiren unsur olabilir. Bu nedenle, ürünlerinizin özelliklerini, avantajlarını ve kullanım örneklerini gösteren yüksek kalitede videolar oluşturarak ürünle ilgili daha fazla ayrıntı görüntülemeye ihtiyaç duyanları, satın almaya ikna edebilirsiniz. Özellikle de canlı videolar tüketicilere ürün hakkında sohbet etme olanağı verdiğinden, ürünün detaylarının daha iyi anlaşılmasına, iade oranlarının düşmesine ve aynı ürünün tekrar sipariş edilmesine yardımcı olmaktadır.
 

Ayrıca oturum açma, sosyal paylaşım butonları, gömülü sosyal medya videoları ve sosyal kanıt denen ürün yorumları gibi sosyal medya unsurlarını mobil uygulamaya entegre etmek de işletmeler açısından önemli bir büyümenin katalizörü olabilir.
 

Uzman Görüşü
 

Artan rekabetle e-ticaret sektörüne hakim olmaya başlayan tüm trendler işletmelerin değişken talepler, öngörülemeyen durumlar, ölçek büyütme ve küçültme ihtiyacı dahil sayısız sorumluluğunu daha da büyütüyor. Ancak gelişmeye, büyümeye odaklanan bir işletmenin e-ticaret sitesinin yetersiz teknolojik altyapıya sahip olması büyüyen tüm bu sorumluluklar için gösterilen çabaları boşa çıkarabilir.
 

E-ticaret, sitelerinin sunduğu kullanıcı deneyiminin büyük oranda teknolojik altyapı unsurlarının etkisinde olduğu unutulmamalıdır. E-ticaret işletmelerinin kesintisiz erişim, güvenlik ve hızlı yüklenen sayfalar konusunda sorunsuz hosting çözümlerine yönelmesi önemli bir zorunluluktur.
 

Turhost olarak e-ticaret girişimcilerinin ve işini büyütmek isteyenlerin daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlayan, yüksek güvenlik ve performans odaklı vps, vds gibi bulut tabanlı sunucu kiralama çözümlerimizi incelemenizi, her yıl düzenli olarak en yeni teknolojilerle devreye aldığımız güçlü hosting yapılandırmalarımızdan yararlanmanızı dileriz.