4 Eksen CNC Ağaç Torna

Schnitzer 4 eksen cnc ağaç torna makinesi ile birçok torna işlerinizi yapabilirsiniz. Burgu, desen, fitil içi boşaltma, markalama, montaj deliği açma işlemlerini 4 eksen cnc ağaç torna makinesi ile yapabilirsiniz.

4 Eksen CNC Ağaç Torna
09 Eylül 2019 Pazartesi 10:10 tarihinde eklendi, 1.176 kez okundu.

Schnitzer 4 eksen cnc ağaç torna makinesi ile birçok torna işlerinizi yapabilirsiniz. Burgu, desen, fitil içi boşaltma, markalama, montaj deliği açma işlemlerini 4 eksen cnc ağaç torna makinesi ile yapabilirsiniz.
 

Bir parçayı, kesici alet önünde dönen bir hareketle kaldırma işine torna denir. Torna işini yapmak için özel olarak tasarlanan tezgâha ağaç torna tezgahı denir. Ağaç torna makinelerinde rahat çalışabilmek için mutlaka torna tezgâhları kullanılması gerekir.
 

İnsanlık geçmişten günümüze çeşitli torna makineleri ve tezgâhları kullanmıştır. İlk torna tezgâhı 2 ağaç arasına bağlanarak tasarlanmıştır. İlk yapılan tornaya ağaç tornası denilmiştir. Uzun yıllar ağaç tornaları kullanıldı. Ağaçların uzun yıllar bekletilmesiyle yapılan bu tornalar 1700 yıllarında Fransa’da geliştirilmiştir.1797’ de Henry Moudslay adında bir İngiliz vida çekmeye yarayan ilk torna sistemini icat etti. Amerika’da tornalar ağaç ve metalden yapıldı. Geliştirilen bütün tornaların çalışma prensipleri hep aynı mantıkla çalışmaktadır. Çalışma prensibi aynı olsa da çalışma kolaylığı ve performansı torna makinelerinde gün geçtikçe arttı. Bugün eski usul torna makineleri yerine modern torna makineleri kullanılmaya başlandı. En çok kullanılan torna makinesi cnc ahşap torna makinesidir. Ahşap torna makinesini kullanmak için oluşturulan tezgâhlarda cnc tipi ahşap kullanılır. Bu yüzden bu tezgâhlara cnc ahşap torna denilmektedir.
 


 

Cnc ahşap tornalama işi; ahşap hareket ederken durağan bir alet ile kesme ve şekillendirme yapabilirsiniz. Karmaşık biçim ve desenleri bu torna makinesi ile yapabilirsiniz. CNC ahşap torna makineleri ile simetriye haiz bir nesne oluşturmak için iş parçasına uygulanan aletlerle;  kesme, zımparalama, tırtık oluşturma, delme, yüz oluşturma, döndürme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Parçayı kendi ekseni etrafından döndüren bu makinelerle çeşitli merdiven sütun, roma sütun, genel sütun, lavabo, ahşap çiçekçilik, ahşap masa yapabilirsiniz.

 

  • 4 Eksen CNC Ahşap Torna Teçhizatları
     

Ahşap torna makinesini aldıktan sonra mutlaka ahşap torna bıçağını da satın almalısınız.
 

Ahşap üzerinde delik delmek için gezer puntoya uygun parçalara ihtiyacınız olacak.  Torna bıçağının yanında mutlaka torna kaleminiz de olmalıdır. Çalışmalarınızı tornaya tutturmak için 80lik ya da 100lük ayna kullanmalısınız. Delme için mandernin tutacağı arkası taşlanmış matkap ucunuz olmalıdır. Delme işiniz yoksa sadece ayna ve torna kaleminizin olması yeterlidir. Siz de ahşap torna makinesi alarak torna işlerinizde kolaylık elde edebilirsiniz.

 

  • 4 Eksen Ahşap Torna Makinesi Modelleri
     

Ahşap işi ile uğraşan herkesin atölyesinde mutlaka ahşap tornası makinesi ve tezgahı bulunması gerekir. Ahşap torna makinesi ile masa, sandalye, sehpa, şamdan, havan gibi araçlar yapabilirsiniz. Ahşap torna fiyatları çok yüksek değildir. Bir araba fiyatına ahşap tona makinesi sahibi olabilirsiniz.

 

https://schnitzer.com.tr

 

Telefon: +90 532 288 44 16

                +90 532 260 47 05

English:  +90 532 233 56 16

Arabic:   +90 532 220 42 16

 

info@schnitzer.com.tr