5G Teknolojisi Çevrimiçi Oyun Topluluklarını Nasıl Dönüştürecek

Çoğumuz İnternet’e telefon hatlarıyla bağlandığımız ilk yılları hatırlıyoruz. İndirme hızları çok düşüktü ve Wireless bağlantıyla iletişim kurmayı hayal bile edemiyorduk.

23 Mart 2020 Pazartesi 17:42 tarihinde eklendi, 2.091 kez okundu.

Çoğumuz İnternet’e telefon hatlarıyla bağlandığımız ilk yılları hatırlıyoruz. İndirme hızları çok düşüktü ve Wireless bağlantıyla iletişim kurmayı hayal bile edemiyorduk. Tabi ki zaman değişti ve artık 4G bağlantısı sayesinde İnternete hareket halindeyken de bağlı olmayı zaten olması gereken gibi algılıyoruz. Ancak artık 5G ile bağlantı dönemi gelmek üzere. Bir mobil cihazla oyun oynayanlar için bu ne anlama gelmektedir? En az bunun kadar önemli bir soru da şudur: Bundan sonra oyun geliştirici toplulukları 5G’den nasıl etkilenecektir? Bu iki önemli soruya daha yakından bakmak şüphesiz ki gereklidir.

 

 

Accesibilidad, Navegación, 5G, Negocio, Empresario


5G Bağlantısı ve Modern Oyun Çözümleri


Birçok oyun uygulaması kendi gerçekleri içinde oldukça karmaşık ve gerçekçidir. Kişiselleştirilmiş deneyim sunma açısından da aynı durum geçerlidir. Önümüzdeki yıllarda bu özellikler daha da vurgulanacaktır. Buna şüphe yok. İnternet üzerinden yapılan yayınlara erişirken artık ara bellekle (bufffering) ilgili sorunlar akla gelmeyeceği gibi dev boyutlarda çoklu oyunlar geleneksel oyunların yerini alacaktır. Bu durum canlı yarışma ortamından heyecan duyanlar için gayet güzel bir haber.

 

Ancak şu da akılda tutulmalı: Bu gelişmiş oyunları oynayabilmek için mobil cihazların sürekli güncellenmesi gerekecek. Daha büyük hafıza kartları olmadan 5G bağlantısı sağlanamayabilecek. Bu yüzden bazı kullanıcılar eski model cihazlarını yükseltmek zorunda kalacaklar. Ancak bundan sonra çevrimiçinde sunulan tüm imkanlara erişebilecekler. Kısıtlı bütçelere sahip kullanıcılar için bu durum biraz can sıkıcı olacak.



Peki Oyun Geliştiricilerde Durum Nasıl Olacak?


5G bağlantısının gelmesiyle oyun geliştiriciler kendilerini sıkı bir rekabetin içinde bulacaklar. İşte bu nedenle Free-spins.net gibi çok bilinen siteler daha fazla sayıda cazip fırsatlar sunacak ve indirimler sunacak. Bu sayede giderek daha seçici olan bir kullanıcı kesimine hitap edilebilecek. Bu, ortalama oyuncu için güzel bir haber: Geçmise göre daha fazla seçeneği olacak.

 

Geliştiriciler ise kaygılı olacaklar. Çünkü eskiden standart dizüstü bilgisayarlar üzerinden sunulanlara oranla mobil cihazlar üzerinden çok daha fazla oyun ortaya çıkmış olacak. Önümüzdeki yıllarda mobil cihazlara duyarlı web sitesi tasarımı daha da merkezi bir yer alacak. Oyunlar tabletlerden ya da akıllı telefonlardan oynandığında dizüstü bilgisayarlardan oynandığı gibi bir açıklıkta görülür olmak zorunda. Buna göre kodlamanın gözden geçirilmesi gerekiyor.


Aslında 5G’nin tüm dünyaya yayılması biraz zaman alacak. Taşraya yayılmadan once bu bağlantılar büyük şehirlerde denenecek. Ama uyun hayranları en azından 4G bağlantılarla oyunlara erişmeye devam edecek. Varolan erişim hızı bile 3-5 yıl öncesinde göre hayal edilemeyecek seviyelerde. O yüzden, aslında, Dijital gelecek  hem oyuncular hem de oyun geliştiricileri için gayet parlak gözüküyor!