5G'li iPhone'lar için tarih verdi

5G'nin hayatımıza girmesi için geri sayım sürüyor. Pek çok telefon üreticisi 2019 içinde 5G destekli modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak Apple'ın 2019'u pas geçmesi bekleniyor.

5Gli iPhonelar için tarih verdi
18 Haziran 2019 Salı 10:56 tarihinde eklendi, 1.870 kez okundu.
Apple'ın bu yılın Eylül ayında tanıtmasına kesin gözüyle bakılan yeni iPhone modelleri ile ilgili şimdiden onlarca iddia ortaya atılmış durumda.
 
Bunlardan bir tanesi de 5G entagrasyonua sahip modellerin ne zaman çıkacağı yönünde.
 
 
Ming-Chi Kuo’ya göre Apple’ın bu yıl tanıtacağı 2019 model yeni iPhone’larda 5G desteği olmayacak. 2020 yılında tanıtılacak modellerde ise 5G desteği olacak.
 
5G teknolojisine sahip ilk akıllı telefonlar Şubat ayında gerçekleşen 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018)'nde görücüye çıkmıştı.
 
5G İLE NELER DEĞİŞECEK?
Telefonlarımız, saatlerimiz, evlerimiz ve otomobillerimiz, kopmayan, hızlı bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor. Tüm bu cihazların ihtiyaç duyduğu bant genişliğini sunmak içinse yepyeni bir kablosuz ağ doğuyor: 5G  
 
 
Akıllı telefonlardaki internet hızını ciddi bir oranda artıracak olan 5G teknolojisi hizmet vermeye başladı. Halka açık ilk 5G şebekesi Avustralya'da hizmete başladı. Avustralya’nın en büyük telekom şirketi olan Telstra bugün, ülkenin kuzeydoğu eyaleti olan Queensland’din Gold Coast isimli kentinde dünyanın ilk 5G sinyalini halka açtı.