66 gün sonra mucize kurtuluş

ABD’de, teknesiyle balığa çıktıktan sonra kaybolan 37 yaşındaki Louis Jordan, 66 gün boyunca eliyle balık yakalayıp, yağmur suyu içerek hayatta kalmayı başardı. Ters dönmüş teknesi üzerinde, Kuzey Carolina kıyılarından 320

66 gün sonra mucize kurtuluş
03 Nisan 2015 Cuma 14:32 tarihinde eklendi, 4.814 kez okundu.
ABD’de, teknesiyle balığa çıktıktan sonra kaybolan 37 yaşındaki Louis Jordan, 66 gün boyunca eliyle balık yakalayıp, yağmur suyu içerek hayatta kalmayı başardı. Ters dönmüş teknesi üzerinde, Kuzey Carolina kıyılarından 320 kilometre ötede bir Alman yük gemisi tarafından fark edilen Jordan’ın, ABD Sahil Koruma ekipleri tarafından kurtarılması saniye saniye kameralara yansıdı.
 
On metre boyundaki teknesi ile 27 Ocak’ta okyanusa açılan Louis Jordan’ın, eliyle balık tutup çiğ çiğ yiyerek ve yağmur suyu içerek geçirdiği 66 gün boyunca, hiçbir donanımı bulunmadan tek başına okyanus ortasında yaşama rekoru kırdı. Ailesi tarafından kayıp olduğu ilgili kurumlara bildirilen Louis Jordan, 66 gün sonra Kuzey Atlantik Okyanusu’nda seyir halinde olan, Hapag Floyd şirketine bağlı yük gemisi Houston Express ekibi tarafından fark edildikten sonra gemiye alındı. Gemi mürettebatının ABD Sahil Koruma görevlileri ile bağlantı kurmalarının ardından, 66 gündür eli ile tuttuğu balıkları çiğ çiğ yiyen ve yağmur suyu içerek hayatta kalmayı başaran Louis Jordan’ın kurtarılma görüntüleri kameralara böyle yansıdı.

DHA