Afrika Saç Örgüsü Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bir moda akımı haline gelen Afrika örgüsü saç modelinin dezavantajları ve avantajları neler?

Afrika Saç Örgüsü Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
13 Eylül 2019 Cuma 18:14 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

Kadınlar tarafından son yıllarda çok popüler olarak görüldüğü için keyifli bir şekilde tercih edilen Afrika örgüsü, aslında bir yanda avantajlar bir yanda ise dezavantajlar barındırıyor. Kadınların kafasını karıştıran ve merak edilen birçok detay incelendikten sonra Afrika örgüsü için karar vermek daha doğru oluyor.
 

Yeni Trend Afrika Örgüsü
 

Bilinen bu saç örgüsü Afrika kökenli insanların saçlarında kullanılması ve zor saç tiplerinde çözüm elde etmesi için tercih ettiği bir stil oluşturmaktadır. Ancak, Afrika örgüsü son yıllarda bir moda akımı haline gelmeyi başarmıştır. Bu saç stilleri arasında farklı isimlerle box braid, twist ve micro braids gibi türler bulunmaktadır.
 

Bu türlerin avantajları tekrar tekrar incelendiğinde twist kalın veya ince ayrımlar yapıldığında görüntüsü değiştirilen bir yapı oluşturuyor. Box braid türünde ise ucu kapalı veya ucu açık şekilde saç örgüsü yaptırmak mümkün oluyor. Temel olarak Afrika örgüsü işlemlerinde ön plana çıkan avantajlardan birisi açlarınızın daha uzun bir görüntüye kavuşmasıdır. Çünkü örgü işlemi sırasında sentetik ek saçlar kullanılarak saçlarınız istediğiniz kadar uzatılabiliyor.
 

Diğer bir avantaj olarak saçlarınızda renk değişikliği talep ettiğinizde de bu saç örgüsü tercih edilebiliyor. Aslında tembel işi olarak görülmekte olan Afro dalgası saçlarınız örgülüyken dahi kirlenmeyen ve yağlanmayan bir yapı gibi avantajlar da sağlıyor. Yine bir avantaj olarak saçınızın kötü görüntüsü ortadan kalkıyor, hergün güzel saçlar elde ediliyor. Saçlara şekil vermek daha kolay bir hale gelirken, istediğiniz tüm şekilleri uygulayabiliyorsunuz.
 

Afrika Örgüsü Dezavantajları Nelerdir?
 

Birçok avantajı bulunması ile birlikte bu örgü tarzında bazı dezavantajlar da ön plana çıkıyor. Örneğin, yıkama işlemi sırasında saçlar biraz yorulabiliyor ve kuruması uzun sürebiliyor. Saçlarda dökülen teller birikme yapabildiği için kaşınma gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Ek sentetik malzemeler ile birlikte saçlarda ağırlık ve yorucu bir durum ortaya çıkabiliyor.
 

Çok avantajlı bir durum olarak görülse dahi Afrika örgüsü fiyatları bazı noktalarda çok yüksek rakamlar oluşturabiliyor. Diğer saç modellerine göre bu saç modellerinin hazırlanması çok uzun zaman alabiliyor. Ayrıca yaratıcı bir görüntü ortaya çıkarsa da bulunduğunuz ortamlarda size çok fazla ilgi gösterilmesi ve soru sorulması gibi bir dezavantaj ortaya çıkarabilir.
 

Kaynak: https://www.kapsamhaber.com/yasam/afrika-orgusu-avantajlari-ve-dezavantajlari-h54873.html