Arkalık Vidası

Bu vida çeşidi genellikle metal malzemelerde delme ve birleştirme işlemlerinde kullanılmaktadır. Ham maddesi çelik olduğundan dolayı arkalık vidasıoldukça dayanıklı bir üründür. Ayrıca kullanımı da oldukça kolaydır.

Arkalık Vidası
24 Mayıs 2022 Salı 11:55 tarihinde eklendi, 1.479 kez okundu.

Bu vida çeşidi genellikle metal malzemelerde delme ve birleştirme işlemlerinde kullanılmaktadır. Ham maddesi çelik olduğundan dolayı arkalık vidası oldukça dayanıklı bir üründür. Ayrıca kullanımı da oldukça kolaydır. Bu nedenle en çok kullanılan vida ürünlerinin başında gelmektedir.  Bu malzemenin ucu sivri ve diş yapısının derin olmasından dolayı montaj işlemlerinde plakaların önceden delinmesine gerek bulunamamaktadır. Öte yandan sadece metal malzemelerde değil sunta, MDF ve tüm ahşap ürünlerde kolaylıkla kullanılabilir.

Arkalık Vidası Özellikleri

Bu vidaların en önemli özellikleri diş yapılarıdır. Özel diş yapılarına sahip oldukları için montaj sırasında uygulandıkları ürüne deformasyon vermemektedirler. Ayrıca arkalık vidası de montaj işlemlerinde de kullanıcısına büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Özel başlığı sayesinde nerdeyse her tornavida çeşidi ile sökülebilmektedir. Sökülme işlemlerinde ise oluşan deliklerde gevşeme de olmamaktadır. Dolayısıyla ek bir vida dübeli kullanmaya gerek yoktur. Bu sayede aynı yerde defalarca kullanılabilir.

Arkalık Vidası Çeşitleri ve Fiyatları

Bu vida türünün iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Pullu ve pulsuz arkalık vidası. En yaygın kullanılan çeşidi ise pullu vidalardır. Çünkü bu vidaların geri sökülme işlem pulsuz vidalara göre daha kolay olmaktadır. Öte yandan pullu çeşidinin birim fiyatı pulsuz vidaya göre daha pahalı olmaktadır. Bu ürünler genellikle 25’li, 50’li ve 100’lü paketler halinde satışa sunulmuştur. Paket halinde ki alımlarda birim fiyatta ek indirimler yapılmaktadır. Bu nedenle paket halinde alımlar oldukça avantajlı olmaktadır. https://www.neofix.com.tr/mobilya-arkalik-vidasi sayfasında kaliteli ürünleri inceleyebilirsiniz!