ASUS Strix GTX 750 Ti OC, fan gürültüsüne son veriyor

ASUS, gücünü NVIDIA® GeForce® GTX™ 750 Ti grafik işlemciden alan, içgüdülerine güvenerek oynamaktan zevk alan oyuncular için geliştirdiği yeni ekran kartı Strix GTX 750 Ti OC’yi tanıttı.

ASUS Strix GTX 750 Ti OC, fan gürültüsüne son veriyor
25 Temmuz 2014 Cuma 20:33 tarihinde eklendi, 5.690 kez okundu.
Antik Roma ve Yunanca “baykuş” kelimesinden gelen Strix, ASUS’un yeni oyun donanımı serisinin adı. En keskin işitme ve görme duyusuna ve ortamı hissedebilme yeteneğine sahip olmak anlamına gelen Strix, oyuncunun en küçük hareketleri bile algılayarak duruma göre tepki verebilmesini sağlıyor. Strix, içgüdüler sayesinde hayatta kalmak anlamına geliyor. Strix oyuncuların kanında var, tıpkı bizimkinde olduğu gibi.
 
Strix GTX 750 Ti OC, aksiyon oyunlarında daha soğuk, daha sessiz ve daha hızlı performans için DirectCU II, oyun sırasında mutlak sessizlik elde edebilmek ve Blu-ray filmler seyrederken arka plan gürültüsüyle rahatsız olmamak için 0dB soğutma teknolojisi gibi ASUS’a özgü teknolojilere sahip.
 
Yeni ekran kartı ayrıca daha fazla dayanıklılık ve soğutma için ASUS’a özgü Super Alloy Power bileşenler ve basit olduğu kadar esnek de olan hız aşırtma ve çevrimiçi akış aracı GPU Tweak gibi özellikler de içeriyor.
 
2GB yüksek hızlı GDDR5 video bellek ile donatılan Strix GTX 750 Ti OC, 1202MHz hıza çıkarılabiliyor.
 
Mutlak sessizlik içinde oynayın ve referansa kıyasla %7,7 daha hızlı ve %58 daha soğuk oyun performansı elde edin
 
Strix GTX 750 Ti OC, ASUS’a özgü DirectCU II soğutma teknolojisi ile donatıldı. Bu yenilikçi tasarım ile 6 mm’lik bakır soğutma boruları kartın grafik işlemcisine doğrudan temas ederek ısının hızla ve oldukça verimli bir biçimde dağıtılmasını sağlıyor. Yeni karttaki referansa kıyasla %190 daha geniş ısı dağılım alanına sahip radyatör, Strix GTX 750 Ti OC’nin %58 daha soğuk ve 3 kat daha sessiz çalışmasını sağlayarak son derece düşük gürültü ile zorlu oyunlarda ultra kararlı performans sunuyor.
 
1920 x 1080 piksele varan HD çözünürlükte ve 50°C’ye varan ortam sıcaklığında oyun oynarken Strix GTX 750 Ti OC fanını otomatik olarak kapatır, böylece oyunseverler Counter Strike Online gibi oyunları mutlak sessizlikte (0dB) oynayabilirler.
 
Dayanıklılık ve performans için tasarlandı
 
Strix GTX 750 Ti OC, daha fazla dayanıklılık ve soğutma performansı elde etmek için Super Alloy Power bileşenler ile donatıldı. Katı kapasitörler, beton çekirdekli bobinler ve sertleştirilmiş MOSFET’lerin tümü, özel olarak formüle edilmiş malzemeler uygulanarak çok daha fazla gerilime dayanacak hale getirildi. Super Alloy Power teknolojisi sayesinde vızıldama sesi gibi gürültüler azalırken ekran kartının kullanım ömrü de referansa kıyasla iki buçuk kat artıyor.
 
Strix GTX 750 Ti OC ayrıca ASUS’a özgü bir araç olan GPU Tweak’e de sahip. Bu araç ile grafik işlemci hızlarına, voltajlara ve video-bellek saat hızlarına gerçek zamanlı olarak ince ayar yapabilirsiniz. Bu sayede hız aşırtma yapmak hem daha kolay hem de daha güvenli hale geliyor.
 
Üstelik GPU Tweak’in dahili streaming aracı sayesinde ekrandaki görüntüleri gerçek zamanlı olarak Internet üzerinden paylaşabilirsiniz; böylece diğerleri oynadığınız oyunları canlı olarak izleyebilirler. Dahası, streaming penceresine başlık, kayan metin, resim ve webcam görüntüleri de eklemek mümkün.
 
ASUS, gücünü NVIDIA® GeForce® GTX™ 750 Ti grafik işlemciden alan yeni ekran kartı Strix GTX 750 Ti OC’yi tanıttı. Kart, aksiyon oyunlarında referansa kıyasla %58 daha soğuk, 3 kat daha sessiz ve %7,7 daha hızlı performans sağlayan ASUS’a özgü DirectCU II teknolojisi ile oyun sırasında mutlak sessizlik sunan 0dB soğutma teknolojisine sahip. Strix GTX 750 Ti OC ayrıca daha fazla dayanıklılık ve soğutma için ASUS’a özgü Super Alloy Power bileşenler ve basit olduğu kadar esnek de olan hız aşırtma ve çevrimiçi akış aracı GPU Tweak gibi özellikler de içeriyor. 2GB yüksek hızlı GDDR5 video bellek ile donatılan Strix GTX 750 Ti OC, 1202MHz hıza çıkarılabiliyor.
 
TEKNİK ÖZELLİKLER
 
NVIDIA GeForce® GTX™ 750 Ti
PCI Express® 3.0
2048MB (2GB) GDDR5 bellek
1124MHz temel hız
1202MHz arttırılmış hız
5400MHz bellek hızı
128-bit bellek arayüzü
1 x Dual-link DVI-I çıkışı
1 x DisplayPort çıkışı
1 x HDMI çıkışı