Atalay Köroğlu Ödüllere Göz Kırpıyor

En zorlayıcı meslekler arasında olan kameramanlıkta ilerleme kararı alan Atalay Köroğlu, son 2 yılda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor

Atalay Köroğlu Ödüllere Göz Kırpıyor
23 Şubat 2020 Pazar 15:12 tarihinde eklendi, 1.021 kez okundu.

En zorlayıcı meslekler arasında olan kameramanlıkta ilerleme kararı alan Atalay Köroğlu, son 2 yılda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Popülerlik kazanan idealist kameraman, lise ve üniversitede aldığı eğitimi saha projeleri ile destekliyor. Görev aldığı projelerin milyonlar tarafından takip edilmesi, sanatçının popülaritesini de arttırıyor.
 

13 Yaşından Beri Kameralarla İçiçe Yaşıyor
 

Genç yetenekler arasında ismi bulunan Atalay Köroğlu 2000 yılında İzmir’de dünyaya geldi ve okula burada başladı. Kameralarla haşır neşir büyüyen genç yetenek, kendisine ait fotoğraf makinesine ilk kez 13 yaşında iken kavuştu. “Kendimi özgür hissettim, eve hiç dönmeden sokaklarda fotoğraf çekmek istedim, daha ilk haftadan binlerce fotoğraf çektiğimi hatırlıyorum” şeklinde konuşan Köroğlu, Karşıya Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo ve Televizyon bölümünü seçerek ideallerinin peşinden gitti.

 

Lise bittikten sonra profesyonel şekilde kameramanlık yapmaya başladı ve kendisine ait işletmeyi kurdu. Bu arada İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Sinema ve Dijital Medya okumaya başladı. Atalay Köroğlu, özellikle 2018 ve 2019 yıllarında büyük bir ivme yakaladı. Arka arkaya gelen projelerin üstesinden başarı ile çıkan Köroğlu, bugün Türkiye’nin en dinamik ve yaratıcı kameramanları arasında sayılıyor. Atalay Köroğlu, 2019 yılında AKMedya prodüksiyon şirketini kurdu. Birçok ulusal ödüle aday gösterilen sanatçı, “ödül almak için değil iyi bir şeyler ortaya koymak için çalıştığını” ifade ediyor.
 

Öncü Firmaların Projelerinde Çalışıyor
 

İlk profesyonel çalışmasını 2018 yılında ortaya koyan Altay Köroğlu, Pınar Karşıyaka sponsorluğundaki Karşıyakalılar Günü’nde yönetmen olarak çalıştı. Ayrıca Ford’un marka sponsoru olduğu İzmir Koşusunda kameraman olarak çalıştı. Aynı koşunun 2019 etkinliğinde ana kameramanlardan birisiydi. Bakırçay Üniversitesi, Amway, Altay Spor Kulübü, Fersan Holding, Atakent Panorama firmaları için kameranın başına geçti. Ayrıca büyük ses getiren bir organizasyon olan Run the Island Bozcaada etkinliğinde fotoğraf ve video çekimlerini üstlendi.
 

Shadow, Rapo ve Jam’in klip yönetmenliğini de yapan Altay Köroğlu, Kırmızı Balon isimli İzmir sosyal sorumluluk projesinde imzası olanlardan birisiydi. “İyi bir kameraman olmak iyi bir sporcu olmaktan geçer” diyen başarılı sanatçı, güç ve dayanıklılık çalışmaları yapıyor. Hevesini kaybetmeyen, sürekli çalışan ve sinema filmi hazırlama programları konusunda kendisini geliştiren Köroğlu, tüm enerjisini sanatı için harcıyor.