Avustralya’da Eğitim

Üniversite eğitim kursları, lisans düzeyindeki lisans derecelerini içermektedir. Lisansüstü düzeyde, yüksek lisans ve doktora derecelerine ek olarak sertifikalar ve diplomalar sunulmaktadır

Avustralyada Eğitim
16 Şubat 2022 Çarşamba 10:07 tarihinde eklendi, 11.206 kez okundu.

Üniversite eğitim kursları, lisans düzeyindeki lisans derecelerini içermektedir. Lisansüstü düzeyde, yüksek lisans ve doktora derecelerine ek olarak sertifikalar ve diplomalar sunulmaktadır. Sosyal bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri, işletme ve ekonomi gibi birden fazla alanda yüksek lisans programları mevcuttur. Yüksek lisans dereceleri genellikle araştırma ya da kurs çalışmalarını veya her ikisinin bir kombinasyonunu içerir.
 

Neden Avustralyada Eğitim
 

Avustralyanın yaşamak için harika bir yer olmasının yanı sıra, Avustralya yüksek lisans programları dünyanın en kaliteli programları arasında yer alır. Avustralya akademik ortam yeniliği, yaratıcılığı ve bağımsız düşünceyi teşvik etmektedir.
 

Avustralya, uluslararası öğrencilerin Avustralyada iyi bir deneyim yaşamalarını sağlamaya kararlıdır. Uluslararası öğrenci kabul eden kurumlar, pazarlama faaliyetleri, ders sunumu, tesisler ve hukuk ve sağlık hizmetleri gibi öğrenci hizmetleri ile ilgili katı şartlara uymak zorundadır.
 

Üniversiteler

Avustralyanın 39 üniversitesinden dördü 2012-2013 yıllarında Times Higher Education Dünya üniversite sıralamasında ilk 100 içinde yer almıştır. Bu okullar arasında Melbourne Üniversitesi (28.), Avustralya Ulusal Üniversitesi (37.), Sidney Üniversitesi (62.) ve Queensland Üniversitesi (65.) bulunmaktadır. Yaklaşık 230.000 uluslararası öğrenci her yıl yaklaşık 90.000 mezun ile Avustralyadaki yüksek öğrenim programlarına devam etmektedir.
 

Öğrenim ve Program Süresi
 

Uluslararası öğrenciler, yüksek lisans programına başlamadan önce öğrenim ücretini ve harçlarını ödemek zorundadır. Yüksek lisans dereceleri için tipik öğrenim ücreti, üniversiteye bağlı olarak 15.000 A$ ile 35.000 A$ arasındadır.
 

Yüksek lisans programlarının tamamlanması 1-2 yıl sürer. Çalışmanın seyri genellikle bir lisans derecesinden sonra iki yıldır. Ancak öğrencinin lisans derecesini onur derecesi ile almış olması durumunda bir yıl içinde yüksek lisans derecesi alınabilir.
 

Akademik Yıl

Avustralyada akademik yıl mart ayı başlarında başlar ve Kasım ayı sonuna kadar devam eder. Çoğu okul her yıl iki dönem sunar. Fakat bazı okullar bir üç aylık dönem sistemi kullanır ve diğer okullar Aralıktan Şubata kadar yaz kursları sunar.
 

Mezuniyet Sonrası Fırsatlar
 

Bir Avustralya kurumundan herhangi bir üniversiteden alınan yüksek lisans derecesi, bir mezunu dünya çağındaki işverenler için daha değerli kılar. Buna ek olarak Avustralya enstitülerinin uluslararası mezunlarının, mezuniyetten sonra dört yıla kadar Avustralyada çalışmalarına izin veren bir eğitim sonrası çalışma vizesi almalarına izin veren yakın tarihli bir yasa çıkarmıştır.
 

Ancak, uluslararası öğrenciler mezun olduktan sonra Avustralyada çalışmaya uygun olsalar da öğrenciler yalnızca göç amacı ile Avustralyada eğitim almamalıdır. Avustralya, nitelikli meslekler listesindeki bireyler için tercihli göç muamelesi sağlar. Ancak vasıflı göç süreci öğrenci vizesi sürecinden ayrıdır. Avustralyada yüksek lisans eğitimi alan bir öğrencinin Avustralyaya göç edebileceğinin garantisi yoktur. Yüksek lisansını tamamlayan öğrenciler, doktora programına kabul edilirse ve ek öğrenci vizesi alırlarsa eğitimlerine devam edebilirler.
 

Vize Gereksinimleri

Öğrenci vizesi almak için öğrencilerin Avustralya Göçmenlik ve vatandaşlık Departmanına kayıtlı tam zamanlı bir kursa kaydolmaları gerekir. 3 adan daha kısa bir kursa kaydolan öğrenciler, ziyaretçi vizesi ile eğitim görebilirler. Ancak, yalnızca öğrenci vizesi olan öğrenciler Avustralya sağlık hizmetlerine ve yarı zamanlı çalışmaya erişebilecektir. Öğrenciler, bir teklif mektubu ya da elektronik kayıt onayı aldıklarında öğrenci vizesine başvurabilirler.
 

Öğrenim Ücretleri
 

Avustralyada öğrenim ücreti, seçilen kuruma ve akademik programa bağlı olarak değişir. Avustralyadaki öğrenciler lisans programlarına katılmak için öğrenim ücreti öderler ve birçok Avustralyalı öğrenci, eğitimlerini ihtiyaç ya da liyakat temelinde burslar, hibeler ve diğer tür mali yardımlar ile sübvanse eder. Bu finansal seçeneklerden bazıları uluslararası öğrencilere açık olabilir ve öğrenim ücretleri ve finansman seçenekleri hakkında bilgi almak için her üniversite ile iletişime geçmek gerekir.


https://www.realegitim.com/avustralyada-yuksek-lisans-master/