Balıkesir Ayvalık'ta Tatil Yapmak İçin 3 Neden

Şehir yaşamının gürültüsünden, koşturmanın bitmediği yoğunluktan, monotonluktan, vasıtalardan, sabahtan akşama kadar akreple yelkovanın akşamda buluşmasını beklemekten yorulanlar için Balıkesir Ayvalık’ta neden tatil yapmanız gerektiğinden bahsedelim…

Balıkesir Ayvalıkta Tatil Yapmak İçin 3 Neden
04 Mayıs 2018 Cuma 20:06 tarihinde eklendi, 5.898 kez okundu.

Şehir yaşamının gürültüsünden, koşturmanın bitmediği yoğunluktan, monotonluktan, vasıtalardan, sabahtan akşama kadar akreple yelkovanın akşamda buluşmasını beklemekten yorulanlar için Balıkesir Ayvalık’ta neden tatil yapmanız gerektiğinden bahsedelim…


Öncelikle dakik olmamanızı gerektirmeyen bir yer Ayvalık. Sanki cennetin yeryüzünde çizilmiş bir görseli. Bu nedenle de bütün bir yılın yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atmak için harika bir tatil bölgesi. Eğer haritadan Balıkesir Ayvalık taraflarına bakmadıysanız yolculuğunuza ilk olarak haritadan başlayabilirsiniz.  Ayvalık kendi içerisinde doğa ile tamamen bir bütün halinde, şıkır şıkır masmavi sulara sahip, hem yemeklerinin hem de tarihi güzelliklerin tavan yaptığı nadide şehirlerimizden bir tanesidir. Ayvalıkta tatil yapmak için arkadaşlarınızı şu güzel 3 sebeple kolaylıkla ikna edebilir ve harika bir tatilin keyfini çıkartabilirsiniz. Ayvalık’ta otel arıyorsanız da bu linkten tüm otellere ulaşabilirsiniz.


Doğayla İç içe Olmak


Maviyle yeşilin kalbine doğan Ayvalık, biz doğa severler için vazgeçilmez yerlerden biri. Hem orman havası alırken hem de sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz doğal parklarla bezeli bir yer. Oksijenin bolluğundan kendinizden geçeceğiniz Ayvalık’ta, piknik beni kesmez ben gezgin ruhlu biriyim diyorsanız Ayvalık bu konuda da yanınızda. Bisikletinize ya da teknenize atlayıp Şeytan Sofrasının gün batımını izlemek gibisi yok.


Masmavi Sular


Denizin serinliğini sevenler için Ayvalık denince Sarımsaklı plajını, Cunda Adasını, Şeytan Sofrasını önermek boynumuzun borcu olsa gerek. Ayvalık tarafları rüzgârın yoğun olduğu bölgeler olduğu için, yalnızca yüzmekle bu eğlence bitmez. Rüzgâr sörfü, dalış, sörf ve uçurtma gibi birçok aktivitenin sizleri beklediği müjdesini verdim gitti. Güneş dinlenmeye çekildiği zamanda, kafanızdaki tüm düşünceleri denizin lacivertliği alıp götürür.


Gurmelikte Sınır Yok


Bu tatil midem de bayram etsin yeni lezzetlere merhaba diyeyim gibi bir düşünce içerisindeyseniz eğer tercihinizi, siz yemek severlerde Balıkesir-Ayvalık’tan yana kullanın derim. Ayvalık bölgesinin kendine has tatlarını mutlaka denemelisiniz. Yemeğin içerisine, Ege’nin o meşhur zeytinyağı girince çok fazla söze de gerek kalmıyor.  Deniz ürünleri seviyorsanız eğer, mutlaka taptaze iyot kokan deniz ürünü ve balıkların tadına bakmalısınız. Kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı ot mezeleri( deniz fasulyesi -deniz börülcesi), balık ve denizkestaneleri ve daha birçok lezzet siz tatilcileri bekliyor. Ayrıca deniz kenarındayken Ayvalık tostunun tadı da bir başka oluyor. Yaz sıcağı altında içinizi ferahlatacak bir şeyler arıyorsanız eğer, karadut şerbeti ve koruk suyu da benden size bonus tavsiye olsun.


Tarihe Ayvalıktan Bakmak


Gezdim, gördüm, yedim daha ne yapabilirim ki Ayvalık’ta demeyin. Ayvalık denilince yapılacak çok sayıda ve türdeki aktiviteleri biz, saymakla bitiremeyiz. Tarih severler ve Tarihe bir de Ayvalık içinden bakmak isteyenler için müjdemi vereyim. Rumların bize bıraktığı evlerin taş kaldırımlarından başlayan tarih, camiler, kiliseler ve müzelerle akıp gidiyor. Ayvalık, kültür açısından Rum ve Osmanlının harmanını yansıtmaktadır. Cunda adasını gezerken çok sayıda kilise ve manastır bulabilirsiniz. Kiliselerin en büyüğünün adı Taksiyarhis’dir. Müzelerden ise Bergama müzesine mutlaka uğramalısınız. Kilisenin büyük çanı bu müze içerisinde sergilenmektedir. Ayvalık’ın o dapdar sokaklarındaki renk renk taş evlerine bakarken, şehir kalabalığı içerisinde bütün bir kış arayıp da bulamadığınız o dingin huzuru bulacaksınız. Ayvalık’ta tatil yaparken konaklayacağınız apart veya butik otel arıyorsanız da Zeytin Arası apart oteli, Nilüfer ve Orchis butik otellerini inceleyebilirsiniz.