Batikon

Sağlık alanında kullanılan birbirinden farklı, hepsi de önemli bir amaca hizmet eden pek çok tıbbi - medikal ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden bir tanesi de özellikle yara tedavilerinde kullanılan batikondur.

Batikon
02 Temmuz 2020 Perşembe 12:11 tarihinde eklendi, 2.432 kez okundu.

Sağlık alanında kullanılan birbirinden farklı, hepsi de önemli bir amaca hizmet eden pek çok tıbbi - medikal ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden bir tanesi de özellikle yara tedavilerinde kullanılan batikondur. Batikon nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, batikonun önemi nedir, fiyatı nedir ve satın almak için ne yapılmalıdır gibi sorulara verilen cevapları görmek için yazıyı okumaya devam edin.
 

Batikon Nedir
 

Batikonun sağlık alanındaki kullanımı oldukça geniş ve yaygın haldedir. Sağlık çalışanları tarafından her zaman tercih edilen bu ürün bir antiseptik solüsyon özelliği taşır. Bu ürünü hepimiz hayatımızda en az bir kere de olsa kullanmışızdır. Yaralanmalarda, özellikle de ufak yaralanmalarda ilk müdahale anında kullanıldığı gibi yara bakım ve tedavisinde de sık sık kullanılır. Uzun yıllardır sağlık alanında kullanımı devam etmektedir.
 

Sitemizdeki batikonlar 1 litrelik şişelerde satılmaktadır. Bu da size uzun bir kullanım süresi sağlar. Şimdi batikonun ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.
 

Batikon Ne İşe Yarar
 

Her sağlık kuruluşunda ve hemen hemen her evde bulunan bu ürün ufak yaralanmalarda kullanılır. Yarayı dezenfekte edip korumak için olduğu gibi aynı zamanda tedavi sürecinde de kullanılır. Cerrahi işlemlerde, jinekolojik işlemlerde, enjeksiyon, kan alma ve biyopsi gibi işlemlerde sık sık kullanılır. Yara tedavi edildikten sonra da yarayı korumak, temiz tutmak, herhangi bir enfeksiyonu önlemek amacı ile de batikon ürünü kullanılır.
 

Yaralarda, özellikle de açık yaralarda o bölgenin mikrop, virüs ya da bakteri kapıp iltihaplanması çok olağan bir durumdur. Bu ürün bu durumu engellemek amacı ile uygulanır. Mikroplar o bölgeden temizlenir ve mikrop oluşumu da engellenmiş olunur. Yetişkinlerde kullanılabileceği gibi küçük yaştaki çocuklar için de kullanılır.
 

Batikon Nasıl Kullanılır?
 

Batikon kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu ürünün nasıl kullanılacağını şu şekilde anlatabiliriz:
 

Batikon seyreltilmeye gerek duyulmadan kullanılan bir sıvı ürünüdür. Üretilir iken direkt kullanım için üretilmiştir. Bu sebep ile de size kolay ve hızlı bir kullanım sağlar. Batikonu deriye uygular iken en az 1 dakika kadar, en fazla da 5 dakika kadar uygulayabilirsiniz. 5 dakikadan uzun bir süre boyunca uygular iseniz ciltte, uyguladığınız o bölgede yanma hissi, kızarıklık gibi semptomlar oluşabilir. Eğer en yüksek endikasyonu istiyor iseniz 5 dakika kadar tutmanız yeterli olacaktır. Ameliyatlarda da bu ürün en fazla 5 dakika kadar uygulanması gereken bölgeye sürülür, daha uzun tutulmaz.
 

Batikonu normal, ufak bir yara için günde 2 ya da 3 kere kullanmanız yeterli olacaktır. Daha fazla kullanır iseniz cildinizde tahriş olabilir. Eğer yara büyük bir yara ise de en fazla 4 ya da 5 defa kullanmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi dediğimiz gibi doğru bir şekilde yapar iseniz ürün size hiçbir acı hissi vermez, yanma ve kızarıklık oluşmaz, cilt tahriş olmaz.
 

Batikonun Önemi Nedir?
 

Batikonun önemi sağlık açısından çok önemlidir. Çünkü bu ürün sayesinde yara mikrop kapmaz, iltihaplanmaz. Ve aynı zamanda da yarada mevcut olan mikroplar da bu ürün sayesinde o bölgeden temizlenmiş olunur. Yani, eğer yaranızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde iyileşmesini istiyor iseniz kesinlikle batikonu kullanmalı, yaralı bölgeye uygulamalısınız. Günde en fazla -yaranın büyüklüğüne göre- 2 ya da 5 defa bu ürünü uygular iseniz iyi bir yara bakımı ve tedavisi süreci geçirmiş olursunuz.
 

Batikonun Fiyatı Nedir?
 

Sağlık açısından bu kadar büyük bir önem taşıyan bu ürünün fiyatı oldukça uygundur. Herkes bu ürünü temin edebilir. Bütçeyi kesinlikle aşmaz. En uygun batikon fiyatları sitemizde bulunmaktadır. Siz de sitemize girerek ilgili bölümden batikonları görebilir ve fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
 

Batikon Satın Almak İçin Ne Yapılmalı?
 

Batikona ihtiyacınız var ise, evinizde ya da iş yerinizde bulunmuyor ise bu ürüne en kısa zamanda sahip olmalısınız. Çünkü gündelik hayatımızda hepimiz ufak yaralanmalar geçirebiliriz, özellikle de çocuklar ev içinde ya da sokakta çok fazla yaralanmaktadırlar. Böyle durumlarda batikona ihtiyaç duyarız.
 

Batikonu satın almak için bir eczaneye gidebilirsiniz fakat eğer en uygun fiyatlar ile satın almak istiyor iseniz bu konuda internet siteleri size yardımcı olacaktır. İnternette batikon satışı yapan yerler arasında en güvenilir site olarak biz de bu ürünü en uygun fiyatlar ile satışa sunuyoruz. Ve bu uygun fiyatların yanında da ürünün kaliteli bir markaya ait olmasına da dikkat ediyoruz.
 

Siz de bizler aracılığı ile bu ürüne sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey tek sitemize girip arama kısmına ürünün adını, yani batikonu yazmak ve aratmaktır. Böylece ürün karşınıza hemen gelecektir. Ya da sitemizde yer alan kategoriler arasında ürün ile ilgili bölüme tıklayarak ürünü orada da bulabilirsiniz.
 

Ürünü bulduktan sonra sepetinize ekleyip ihtiyacınız olan diğer hijyen ürünlerini, sağlık malzemelerini de yine aynı şekilde bulup sepetinize ekleyebilirsiniz. Sonra ise alışverişinizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
 

Eğer aradığınız ürün sitemizde yer almıyor ise ya da stoklarımızda kalmamış ise bize canlı destek bölümümüzden ya da iletişim kısmındaki telefon numaramızdan hemen ulaşabilirsiniz, sorunu bize belirtebilirsiniz. Bizde ürün ile ilgili bu sorunu çözmek için hemen bir yol buluruz ve bu sayede de alışverişinizi gerçekleştirmenizi sağlarız.