Bebeklerin Diş Çıkarma Dönemiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bebeklerin diş çıkarma dönemleri kuşkusuz aileler için en zorlu aşamalardan biridir. Çünkü bu dönemde bebekler hem beslenme hem de uyku gibi gelişimleri için son derece önemli olan süreçlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşayabiliyorlar.

Bebeklerin Diş Çıkarma Dönemiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler
16 Haziran 2020 Salı 09:39 tarihinde eklendi, 2.489 kez okundu.

Bebeklerin diş çıkarma dönemleri kuşkusuz aileler için en zorlu aşamalardan biridir. Çünkü bu dönemde bebekler hem beslenme hem de uyku gibi gelişimleri için son derece önemli olan süreçlerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Diş çıkarma dönemleri bebeklerin en çok huzursuz oldukları zamanlardır. Özellikle iştah ile ilgili sıkıntılar yaşamaları aileleri bir hayli endişelendirebiliyor. Çünkü bu dönemlerde  bebeklerde iştah azalması oluyor ve yeterli oranda beslenememeleri de farklı şikayetleri beraberinde getirebiliyor.
 

Bebeklerin Diş Çıkarma Döneminde Yaşadıkları Sorunlar
 

Yaygın bir şekilde görülen bebeklerde diş çıkarma problemlerini şu şekilde listeleyebiliriz:
 

  • Aşırı tükürük üretimi
  • Yüksek ateş
  • Sürekli ağlama ve huzursuzluklar
  • Ağız çevresinde tahriş olması
  • Bağırsak hareketlerinin hızlanmasına bağlı sorunlar
  • Geceleri sıklıkla uyanma ve uykuya dalmakta güçlük çekme
  • İştahta azalma
     

Bu gibi sorunlar bebekler diş çıkarmaya başladığında kendini gösterir ve o diş  tamamen çıkana kadar devam edebilir.  Bu nedenle ailelerin olabildiğince  bebeklerinin sürece sıkıntısız bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmaları gerekiyor. Diş kaşıyıcı bu süreçte kullanılabilecek ürünler arasında yer alıyor. Çünkü bebekler diş çıkarırken diş etlerinde kaşınma meydana gelir ve bu da huzursuz olmalarının nedenlerinden biridir. Diş kaşıyıcılar onların diş çıkarma döneminde en büyük yardımcıları olabiliyor.
 

Özellikle ağız çevresinde ve yüz bölgesinde cilt tahrişlerinin meydana gelmesi durumunda da bebekler için özel olarak formüle edilen ve onların hassas cilt yapısına uyumlu olan ürünleri kullanabilirsiniz. Mustela markası tarafından geliştirilen ürünler annelerin en çok tercih ettiği bebek bakım ürünleri arasında yer alıyor.  Cilt kremleri ve nemlendiriciler gibi ürünleri kullanarak tahrişin artmasını engelleyebilirsiniz.
 

Bebeklerin bu dönemi daha rahat atlatmaları için neler yapabileceğiniz konusunda daha detaylı bilgi almak ve aynı zamanda bebeklerin hangi ayda hangi dişlerinin çıktığını öğrenmek için Mustela internet sitesini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Anne ve babalar için son derece faydalı olan önemli bilgiler bu internet sitesi üzerinden ziyaretçilerle paylaşılıyor. Aynı zamanda markanın ürün çeşitlerini de internet sitesinde inceleyebilirsiniz.