Bitcoin yeniden 8 bin doların üzerinde! İşte artışın nedenleri

ABD ve Çin’in oluşturduğu ticari gerginliğinin ardından güvenli liman arayışında olan yatırımcıların, kripto para birimleri piyasalarına ilişkin yapılan olumlu öngörüler ve sektördeki gelişmelerin etkisi ve ”fırsatı kaçırma korkularıyla” Bitcoin 8,167 doları gördükten sonra 8,016 dolara döndü.

Bitcoin yeniden 8 bin doların üzerinde! İşte artışın nedenleri
14 Mayıs 2019 Salı 10:34 tarihinde eklendi.
ABD ve Çin arasındaki yaptırım savaşının sona ermesi için yapılan müzakerelerde iki tarafın açıklamalarına rağmen anlaşmazlık oluşmasıyla ticari gerginlikler sürüyor.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın Cuma günü 200 milyar dolar değerindeki Çin ürününe uygulanan ek gümrük vergilerinin yüzde 25’e çıkarılacağını duyurmasının ardından Pazartesi günü Pekin yönetimi, 60 milyar dolar değerindeki ABD ürününe Haziran’dan itibaren yüzde 25 vergi uygulanacağını duyurdu.
 
Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticari gerginlikler, küresel piyasalara da yansıdı. Söz konusu yaptırım çıkmazı sonucu Pazartesi günü küresel piyasalar ekside seyretti.
 
Küresel gelişmelerin oluşturduğu gerginliğin yanında kripto para birimleri piyasalarında, dünyanın en büyük borsası Binance’e yapılan ve 40 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınmasıyla sonuçlanan siber saldırı sonrası Binance, “daha geniş bir güvenlik ağıyla” operasyonlara gelecek hafta devam edileceğini duyurdu.